Milyen idős a gyermeked?
Magazinok > Háromkérdés >
[ 8 hetes - 11 hetes ]
2009-07-09
2 komment

3 kérdés a 2 hónapos rutinvizsgálatokról

Mit vizsgál az orvos?Megméri a baba testhosszát és súlyát, fejének hosszát és kerületét, hogy a megfelelő mértékben növekszik-e. Emellett a picúr látását és hallását, szívét, tüdejét is megvizsgálja. Magyarul a doktor tetőtől talpig ellenőrzi, hogy gyermeked elérte-e a korának megfelelő fejlődési mérföldköveket. Ebbe beletartozik az olyan, az újszülötteket, csecsemőket érintő problémák, mint a pelenkakiütés, tejkiütés, szájpenész, tejpörk szűrése is. A vizsgálat egyben kiváló alkalom arra is, hogy feltedd a szoptatással, a baba egészségvédelmével, fejlődésével kapcsolatban felmerült kérdéseidet is az orvosnak.

Milyen védőoltásokat fognak javasolni?

Hepatisis-B ellenit, gyermekbénulás ellenit, DTPa-t (torokgyík, tetanusz, szamárköhögés ellen), HIB-t agyhártyagyulladás ellen, PCV-t bakteriális fertőzések, fülgyulladás és agyhártyagyulladás ellen, valamint a heves hasi fájdalmakat, hányást, lázat okozó rotavírus elleni, szájon át bevehető szérumot.

Milyen kérdéseket tesz majd fel az orvos?Valószínűleg a következő alapvető kérdésekkel találkozol majd a vizsgálat során:

  1. A baba táplálkozásával kapcsolatban: Szoptatod, vagy tápszert fogyaszt, milyen gyakran, és mennyit?
  2. A baba ürítési folyamataival kapcsolatban: Hányszor kakil, pisil egy nap, milyen a széklet állaga, színe?
  3. A baba alvási szokásaival kapcsolatban: Éjjel hány órát alszik megszakítás nélkül, milyen testhelyzetben, és hol?
  4. A baba fejlődésével, viselkedésével kapcsolatban: Reagál a hangodra, mosolyodra, visszagügyög? Szokott arcokat, konkrét tárgyakat nézegetni? Hogyan viselkedik etetés közben?

Képek forrása: flickr.com

Ne feledkezz meg a védőoltásokról!

Az Oltási naptárt itt találod »

Hozzászólások
2db hozzászólás
cache