Milyen idős a gyermeked?
Magazinok > Háromkérdés >
[ 21 hetes - 1 éves ]
2009-07-09
2 komment

3 kérdés az elválasztásról -2.

Honnan tudom, hogy eljött az ideje?


El fog jönni az az idő, mikor gyermeked egy-egy alkalommal már csak pár percig szopik. Nem köti le a táplálkozás ezen formája, könnyen elkalandozik a figyelme. Azonban ne lepődj meg, ha gyermeked hirtelen ismét követelni kezdi a szoptatást – egyes, a fejlődésével járó változások ideiglenesen ugyanis csökkenthetik érdeklődését az ilyesfajta táplálkozás iránt.

Minden baba magától leszokik a szoptatásról?

Igen, de ritkán fordul elő, hogy ez a 9-10. hónap előtt bekövetkezzen. Ekkor azonban már észrevehetők a jelei. A folyamatot elősegítheted, ha például cumisüvegből adod neki az anyatejet, tápszert adsz neki, vagy szilárd ételt. A folyamat akkor tekinthető befejezettnek, ha gyermeked már egyáltalán nem kell szoptatni.

Hogyan csináljam, ha úgy látom eljött az elválasztás ideje?


Fokozatosan csökkentsd a szoptatások számát, egyszerre csak eggyel, és helyettesítsd más módon az étkezésnek ezt a formáját. Először a napközbeni szoptatások számát csökkentsd, majd a reggelit hagyd el. Utoljára az estiről szokasd le a picit. Közben próbáld meg lerövidíteni a szoptatás időtartamát, és utána adj gyermekednek egyéb harapnivalót. A szoptatások közti időtartamot is nyújtsd meg, számuk csökkentésével párhuzamosan. Valamint szoptatás közben vond el gyermeked figyelmét, és az evést cumisüvegből adott anyatejjel vagy tápszerrel folytasd.

Képek forrása: flickr.com

Cimkék: szoptatás
Hozzászólások
2db hozzászólás
cache