Milyen idős a gyermeked?
[ Terhesség kezdete - 24 éves ]
2012-07-13
0 komment

5 mendemonda a mellimplantátumokról (x)

Számos tévhit él a mellimplantátumokkal kapcsolatosan. Mi most egy csokorba gyűjtöttük az 5 leggyakrabban előforduló hiedelmet, melyekkel a mellnagyobbítás előtt álló hölgyeket szokták riogatni.

1. tévhit: A mellimplantátummal rendelkező nők nem szoptathatják gyermeküket.
A mellimplantátum nem akadályozza az édesanyákat abban, hogy szoptathassák gyermeküket. A mellnagyobbítás folyamán a plasztikai sebész ügyel arra, hogy megóvja a tejcsatornákat, semmi akadálya, hogy a kismama anyatejjel táplálhassa kisbabáját, akár mirigyállomány mögé, akár izom alá helyezik a mellimplantátumot.

2. tévhit: A mellimplantátumokat 10 évente minden esetben cserélni kell.
Amíg nincs szivárgás, bármilyen probléma az implantátummal kapcsolatosan, nincs szükség annak cseréjére. Az Intézetünkben használt texturált és poliuretán mellimplantátumok amerikai (Mentor) és német (Polytech) gyártmányok, melyek európai és amerikai minőségbiztosítással rendelkeznek, és a gyártók élethosszig tartó garanciát vállalnak termékeikre, abban az esetben, amennyiben bizonyítottan implantátum szakadás történik, illetve az implantátumfal épségének olyan károsodására kerül sor, amely implantátum szakadáshoz vezethet. Ezek az esetek, szerencsére elenyészve fordulnak elő. Mindenképpen javasoljuk, hogy a beavatkozást követő kontrollokon kívül a teljes gyógyulást követően évente egy kontrollvizsgálaton vegyen részt, ahol az esetleges problémákra fény derülhet. Természetesen ezen kívül, ha bármilyen problémát észlel, tanácsos felkeresni sebészét. A texturált implantátumok esetében érdemes lehet kb. 15 év után az implantátumot cserélni, ennek pontos idejét és szükségességét orvosa határozza meg a kontrollvizsgálat alkalmával. A poliuretán implantátumok valóban élethosszig tartanak, amennyiben semmilyen probléma nem merül fel, cserélni egyáltalán nem szükséges.


3. tévhit: a mellimplantátum behelyezése után nem lehet repülővel utazni.
Természetesen a repülés nincs semmilyen hatással a mellimplantátumra! Az implantátumok nagyon magas vagy nagyon alacsony nyomás alatt megváltoznak, de az a magasság, amelynél a repülőgépek repülnek nem elegendő ahhoz, hogy a mellimplantátum sérüljön, esetleg szétrobbanjon. Csak és kizárólag olyan magas légnyomás következtében történhetne ilyesmi, amely alatt az ember már amúgy is rég halott lenne.

4. tévhit: A mellimplantátum rákos megbetegedést okozhat.
A mellimplantátumok és a limfóma kialakulásának kapcsolatáról, illetve annak hiányáról már írtunk korábbi cikkünkben. Világszerte számos kutatást végeztek már az implantátum beültetésének hatásával kapcsolatosan, de mindeddig semmilyen tudományos bizonyíték nem mutat arra, hogy a mellnagyobbítás növelné a rák kialakulásának kockázatát. Sőt, mivel mellplasztika után rendszeres kontroll javasolt, így a kóros elváltozás hamarabb felismerhető.

5. tévhit: A mellimplantátummal rendelkező hölgyeken nem lehet mammográfiás vizsgálatot végezni.
A mellimplantátummal rendelkező hölgyek esetében is lehet mammográfiás vizsgálatot végezni, de mivel az implantátum befolyásolhatja a képalkotó eljárás eredményességét, mindenképpen tájékoztatni kell a vizsgálatot végző orvost korábbi beavatkozásunkról. A vizsgálatot ilyenkor több irányból és sokkal nagyobb odafigyeléssel és szakértelemmel szükséges végezni, ma már egyre több radiológus szakorvos végzi kiválóan a mammográfiai vizsgálatot implantátummal rendelkező pácienseknél.

Reméljük mindenkiben sikerült eloszlatunk a mendemondák miatt kialakult tévhiteket. Amennyiben mellnagyobbításon gondolkodik, látogasson el weblapunkra, ahol rengeteg hasznos információt talál a műtéti eljárásokról, illetve egyeztessen időpontot plasztikai sebészeinkhez egy személyes konzultációra!
Cimkék: életmód
Hozzászólások
0db hozzászólás
cache