Milyen idős a gyermeked?
[ 1 éves - 6 éves ]
2010-04-17
2 komment

A babazoknik sorsa…

Mi legyen gyermekünk zoknijával, miután kinőtte? Sok anyuka nehezen válik meg az apró kis lábravalótól, hiszen kellemes emlékeket ébreszt benne ez a pöttöm ruhadarab. Mostantól kezdve nem is kell! Adunk rá ötletet!

Ha olcsó, kreatív és környezetbarát játékra vágysz, akkor a gyermek zokniból varrt báb ideális! A csemetédet biztosan leköti majd, és  ennél olcsóbb játékmegoldást keveset találunk. A legkisebb zoknikból ujjbáb, a nagyobbakból pedig kézbáb kerekedhet, mindössze némi fonal és két kiszuperált gomb szükséges hozzá. Ha nagyon spéci játékot szeretnél készíteni, akkor környékezz meg egy hobby boltot is, ahol fillérekért ragasztható szemet is vásárolhatsz.

Némi plusz anyag beiktatásával, csekély kézügyességgel és kreativitással gyönyörű fülek is varrhatók az állatkáknak, de ha nem sikerül, akkor nevezzük ki az alkotásunkat kukacnak. Ezek a lények ugyanis nem igénylik a „túlcsicsázást”, elég egy csíkos zokni és pár szál fonál a feje búbjára! A gyermekünk így is széles mosollyal és kacagással ajándékozza majd minket, ha életre kel a kinőtt zokni!


Ugye, nem is olyan nehéz? A méregdrága és cseppet sem környezetbarát műanyag játékok helyett órákat is el lehet tölteni csemeténkkel és ezekkel a vicces kis figurákkal!

-BB-

Képek forrása: flickr.com

Cimkék: játékok, szabadidő
Hozzászólások
2db hozzászólás
cache