Milyen idős a gyermeked?
[ 6 éves - 18 éves ]
2011-02-04
0 komment

A beszürkült táskák kora lejárt

Meguntad a bolti, sorozatban gyártott tatyókat? Elkapott a kreatív vágy? Íme néhány dizájnötlet egyedi hátizsákokhoz, melyekkel gyermeked garantáltan sikert arathat a suliban!

Hátizsák-varráshoz többféle anyagot használhatunk. Készülhet farmeranyagból, bársonyból, sőt még vastagabb selyemből is, a fontos az, hogy teherbírása megfeleljen az igényeinknek. Díszíthetjük egyedi hímzéssel, szaténszalaggal, gyönggyel vagy díszes gombokkal. Mindenki válassza az egyéniségéhez, stílusához illőt, de ha elegendő idővel rendelkezik, varrhat többet is, aktuális hangulatának megfelelőt, gyermekének, vagy épp különböző alkalomhoz igazodva. Már jó ideje hódít a hátizsák, mert praktikus, sikkes  és nőies, vagy épp gyermekien bájos is lehet.

A világhálón böngészve számtalan szabásminta fellelhető. Érdemes különböző fórumokat olvasgatni, ahonnan a megosztott tapasztalatokból csipegethetünk. Miután kiválasztottuk varrótudásunkhoz mérten a megfelelőt, készítsük egy helyre, elérhető távolságba a hozzávalókat.

Kövessük az utasításokat a leírtak alapján, az anyagot félbehajtjuk, és a szabásrajzhoz hasonlóan fektetjük az elemeket  az anyagra, de hagyjunk ki közöttük  1-1 cm-t a varrásráhagyáshoz. Ügyeljünk rá, hogy a szaggatott vonallal jelölt hajtott élre kerüljenek a megfelelő részek!

A munkát kezdjük a könnyen megvarrható részekkel, így mire a problémásabb elemek összeillesztéséhez érünk, gyakorlottabb mozdulatokkal vághatunk bele. Ha netán időközben egy-két részt nem sikerül tökéletesre megalkotnunk, és ettől feszültté válunk, akkor inkább hanyagoljuk pár órára a varrást, mielőtt a nehezebb részbe fognánk.

Előfordulhat, hogy egyéb jól megszokott tárgyra is szükségünk lehet, mint például a fakanálra, amely a megvarrt vállpántok kifordításánál igencsak a segítségünkre válhat.

Díszítésnél figyeljünk oda a harmonikus összhatásra, mert igencsak sokat ronthat, és összecsapott hatást kelthet a rosszul elhelyezett díszítőelem. Ha mintás anyagot választunk, akkor inkább hanyagoljuk az egyéb kiegészítőket, és a hangsúlyt az anyagon lévő mintára fektessük.

- Oszlánszki -

Cimkék: szabadidő
Hozzászólások
0db hozzászólás
cache