Milyen idős a gyermeked?

A hatodik hónap harmadik hetének eseményei

A baba fejlődése:

Gyermeked már képes nagyon kis tárgyakat is észrevenni, valamint követni a dolgok mozgását. Már akkor is felismeri a tárgyakat, ha csak egy részüket látja – például, akkor is megismeri kedvenc játékát, ha az félig le van takarva. Kezdődhet tehát a hónapokig tartó bújócskázás, főként, hogy a pici már a látómezején kívül eső tárgyak mozgását is képes nyomon követni.

Emellett már észreveszi, ha valami kartávolságon belül van, és miután megkaparintotta, máris nyúl a következő tárgyért.

Az anyáról:

A bébiszitter

Óriási döntés bébiszittert fogadni! A legnehezebb része minden bizonnyal az, hogy olyan személyt kell találni, aki nem barát, nem családtag, és mégis rá mered bízni gyermeked. Kérdezd meg a barátaidat, szomszédjaidat, az ismerős anyukákat, tudnak-e valakit ajánlani. Ha minden kötél szakad, fordulj ügynökséghez, hazánkban már több ilyen is működik.

Másik megoldás, hogy a gyerekfelügyeletet megosztjuk egy másik anyukával, párral.

A megfelelő bébiszitter kiválasztásánál vegyük figyelembe a korát, tapasztalatát, képzettségét. Kérjünk referenciákat, és beszélgessünk el a jelentkezővel, hogy jobban megismerhessük. Emellett, hagyjuk, hogy egy kis időt együtt töltsön a gyerekkel, hogy lássuk, hogyan bánik vele, hogy jönnek ki egymással. Ugyan a tinik még túl fiatalok lehetnek hozzá, hogy egyedül hagyjuk őket a gyermekkel, de nagyon hasznos segítségnek bizonyulhat, hogy vigyáznak a babára, míg mi a házimunkával vagyunk elfoglalva.

Ha sikerült megtalálni a tökéletes bébiszittert, ügyeljünk rá, hogy ne akkor essen be az ajtón, mikor mi már indulunk. Hagyjuk, hogy ő tartsa a picit, míg mi készülődünk, átadjuk neki a felügyeletet. Minden esetben adjuk meg neki a pontos elérhetőségünket, a gyermekorvos számát, baj esetén, hogyan menekülhet a picivel a házból, hol található az elsősegély csomag. Tájékoztassuk, ha a baba valamilyen egészségügyi problémával küzd, és adjunk neki felhatalmazást, hogy vészhelyzet esetén megtehesse a szükséges lépéseket, ha mi nem vagyunk elérhetők. Az anyagiakkal kapcsolatban: mielőtt bébiszittert vennénk fel, tájékozódjunk az aktuális díjazásokról.
Cimkék: játékok
Hozzászólások
4db hozzászólás
cache