Milyen idős a gyermeked?
[ Terhesség kezdete - 18 éves ]
2010-11-10
0 komment

A kisfiú, aki négy éve nem evett

Daniel Harrisont csecsemőkora óta a gyomrába juttatott csövön keresztül táplálják.

A jelenleg négyéves fiúcska picibaba korában bekövetkezett savas visszabukás óta nem hajlandó a száján keresztül táplálkozni. A feltételezések szerint ehhez nagyban hozzájárul az is, hogy autizmusban szenved és így benne maradt a rossz emlék ben, nem tud tovább lépni.

A kisfiú egyetlen módon tud csak táplálkozni, a hasfalon át a gyomrába vezetett csövön keresztül. Szülei, Kevin és Catherine hiába keresik a megoldást a híres londoni Great Ormond Street Klinika munkatárasaival, mindezidáig nem értek el javulást. Ám most fordulhat a kocka…

Az édesapa szerint az ausztriai grazi Egyetemi Kórházában az elmúlt 22 évben 12 pácienst kezeltek hasonló problémával, és az ottani szakemberek úgy vélik, Danielen is tudnának segíteni. Az egyetlen akadály csupán az, hogy a kezelés 20 ezer fontba kerül (kb. 6,4 millió forint), melyet a családnak kell előteremteni, mivel a társadalombiztosítás nem járul hozzá külföldi terápiákhoz.

„Danielt nem szervi okok gátolják az evésben, hanem az elméje, és eddig még nem tudtak segíteni rajta. A Great Ormond Street orvosai kiválóak, de nem tudtak megbirkózni a feladattal. Az egyetlen esélyünk a grazi Egyetemi Kórház, mivel ők az egyetlenek, akik már kezeltek sikeresen Danieléhez hasonló problémákkal küzdő betegeket.” – idézi a DailyMail a kisfiú apukáját.

Forrás: DailyMail
Cimkék: egészség
Hozzászólások
0db hozzászólás
cache