Milyen idős a gyermeked?
Magazinok > Háromkérdés >
[ Terhesség kezdete - 6 hetes terhes ]
2009-07-09
2 komment

A terhesség korai jelei

Néhány nő megérzi azt, hogy terhes, még azelőtt, hogy egy pozitív teszttel azt ki lehetne mutatni. A legkorábbi jelek a következők:

  • Lágy, megduzzadt mellek: több nő állítása szerint a lágyság, amit éreznek, kis túlzással olyan, mint amilyennek menstruáció előtt érzik melleiket.

  • Fáradtság: hirtelen fáradtnak érzed magad – vagy inkább kimerültnek? A hormonszintek megnövekedésének köszönhetően könnyen úgy érezhetjük, hogy maratont futottunk, miközben csupán egy átlagos munkanapot vittünk végig munkahelyünkön.
  • Gyakori vécére járás: nem sokkal a teherbe esés után ijesztő gyakorisággal tapasztalod azt, hogy a vécén töltöd időd egy jó részét.

  • Megnövekedett szaglási érzékek: sok, terhességük kezdetén járó nő tapasztalja azt, hogy túláradnak környezetükben az általuk egyre inkább érzékelhető, a rosszullétet elősegítő szagok. Ez lehetséges, hogy a szervezetedben rohamléptekkel növekedő ösztrogén szint egy mellékhatása.

  • Ételundor: lehangol az étel látványa – ez ilyenkor gyakoribb, mint az, hogy ételre vágysz. Megdöbbenve tapasztalhatod, hogy amiért korábban odáig voltál, az most inkább taszít.

  • Rosszullét és hányás: a reggeli rosszullét néhány hétig nem kezdődik meg, de vannak olyanok, akik már a terhesség elejétől kezdve kutyául érzik magukat.
  • Testhőmérséklet magas marad: ha táblázatban jegyzed fel a testhőmérsékletedet és az még a peteérés után is magas marad, akkor valószínűleg terhes vagy.

  • Vérzés vagy pöttyök megjelenése: a nők egy része némi vörös, vöröses-barna vagy rózsaszín pöttyök kis halmazát fedezi fel azon időszakban, amikor a menstruációjának meg kellene jönnie. (Ha fájdalmat érzel ezen tünetek mellett – pöttyök vagy vérzés –, akkor azonnal keresd fel az orvost, mivel ezek lehet, hogy méhen kívüli terhességre utalnak!)
Bármennyire is csábító, várj a terhességi teszt elvégzésével. Ezek nagy többsége csak azután működik, miután már egy hete nem jött meg a menstruációd, így ha most használod el, akkor az könnyen idő- és pénzkidobásnak bizonyulhat.

Képek forrása: flickr.com

Cimkék: terhesség
Hozzászólások
2db hozzászólás
cache