Milyen idős a gyermeked?

A tizenegyedik hónap harmadik hetének eseményei

A baba fejlődése:

Gyermeked valószínűleg már „jár” ha fogod a kezét, és kinyújtja a kezét, lábát, mikor öltözteted. Valószínűleg már pohárból iszik (habár egyes gyerekek még hónapokig, vagy akár egy-két évig nem képesek rá), és kézzel szépen megeteti magát.

A pohárból ivással párhuzamosan eljön reflexeid mozgósításának az ideje is: lehet, hogy gyermeked leteszi a poharat, de az is lehet, hogy ellöki, ha már nem kér többet inni.

Az anyáról:

Az alváshiány és a mindennapok

Senki se képes kialvatlanul üzemelni. Íme, néhány bevált módszer, ha legyűr az alváshiány:

  • Képtelen vagy felkelni a rossz éjszakák miatt? Állíts ébresztőt – a rádió helyett a legidegtépőbb csörgést válaszd. Ésszerű időpontra állítsd, és ne egy túl optimistára. Ha szükségét érzed, a szoba másik sarkába rakd az ébresztőt, hogy biztos ki kelljen kelned az ágyból, hogy elnémítsd.

  • Egész nap szédelegsz? Térítsd magad észhez egy, esetleg két kávéval, ám ezután már ne fogyassz koffeint, különösen ebéd után. A túl sok koffein ugyanis túlpörgeti a szervezeted, ami alvási zavarokhoz vezethet – ráadásul a koffein akkor hatásos, ha határt szabsz a napi adagnak. Emellett a nehezebb feladatokat délelőtt végezd el, amikor még formában vagy.

  • Délben leragad a szemed? Ha dolgozol, az ebédszünetben próbálj meg kiosonni a kocsidba, és szunyókálj 15 percet. Egy rövid séta az iroda körül szintén frissítő hatású lehet. Hosszadalmas gyűlésekre vigyél magaddal hideg üdítőt, hogy ébren tartson és ülj nyitott ablak mellé, ha lehet. Otthon pedig te is próbálj meg hunyni egyet gyermeked délutáni szunyókálása alatt.
Hozzászólások
6db hozzászólás
cache