Milyen idős a gyermeked?
[ 7 1/2 éves ]
2009-07-09
3 komment

Abbahagyom! – Miért nem akarnak különórákra járni a gyerekek?

Mit válaszolj, ha gyermeked azzal áll elő, hogy abba akarja hagyni ezt vagy azt a szakkört, nem akar tovább edzésre járni?

Ez teljesen normális azoknál a gyerekeknél, akik már jó ideje járnak olyan fegyelmet követelő órákra, mint zongora, tánc, akik kórustagok, cserkészek, vagy valamilyen sportedzésük van!

Különböző okokból akarhatnak véget vetni ezen elfoglaltságaiknak:

  • Lehet, hogy csupán arról van szó, hogy nem szeretik.
  • Lehet, hogy túl nehéz a számukra.
  • Túl keveset tudnak játszani mellette.
  • Lehet, hogy összezördültek a tanárukkal, egyik társukkal.

Gondold végig, mennyire elfoglalt gyermeked! Ha suli után minden nap van valami elfoglaltsága, akkor ez a „második műszak”, ahol még mindig jól kell viselkedni, ahol még mindig utasításokat kell követni, túl sok lehet a számára. Ha úgy véled, túl nagy a nyomás a vállán, akkor engedj kérésének, hiszen annak semmi értelme, hogy stresszesen, komoran éljen. Ilyen lelki állapotban úgyse megy a tanulás se.

Attól még, hogy beadod a derekad, gyermeked nem válik lustává. A legtöbb gyerek 8-9 éves kora előtt nem igazán tudja eldönteni, érdekli-e valami, amíg ki nem próbálta. Egyes szülők megvárják, míg véget ér az év, a szezon, mások viszont azonnal kiíratják a gyereket, mintsem erőltessék, hogy ide vagy oda járjon.

Mind a két megoldás elfogadható. Hallgasd meg, mit mond az oktató, edző, hogy el tudd dönteni, gyermeked hirtelen felindulásból akar távozni, egy olyan apróság miatt, mint egy nézeteltérés az egyik barátjával, vagy sokkal mélyebbről fakad a vágya.

Képek forrása: flickr.com
Hozzászólások
3db hozzászólás
cache