Milyen idős a gyermeked?
[ 2 éves - 18 éves ]
2010-11-22
1 komment

Adventi kifestők

Hogyan használhatjuk fel az alábbi sablonokat? Lehet belőle karácsonyi ajándék képkeretben, színező gyermekeink számára vagy sablon üvegfestéshez. Lássuk!

SZÍNEZŐ A LEGKISEBBEKNEK

A legegyszerűbb ötlet. Nyomtassuk ki a képeket, és kiszínezhetjük filccel vagy színes ceruzával.

Adventi kifestő 1. - angyal»

Adventi kifestő 2. - Mikulás»

KIFESTŐ A NAGYOBBAKNAK

A kinyomtatott kép hátoldalát kenjük be ragasztóval, majd óvatosan simítsuk rá egy kartonlapra. Egy nap száradás után fessük ki temperafestékkel. Ezután tegyük készen vásárolt képkeretbe. Már kész is a kedves ajándék.

ÜVEGFESTŐ SABLON

Ehhez szükségünk lesz műanyag, érdes felületű dossziéra és üvegmatrica festékre. Tegyük a dossziéba a sablont, ragasszuk rá celluxszal, nehogy elmozduljon. Először rajzoljuk meg a körvonalat a kontúrfestékkel. Hagyjuk száradni egy napot. Ezután töltsük ki színes festékkel a nagy felületeket. Ha vastagabban használjuk a festéket, kevésbé fog elszakadni száradás után. További egy nap száradás után óvatosan húzzuk le a képet a fóliáról és helyezzük a díszítendő felületre (ablak, ajtó, szekrény).

Figyelem! A fehér részeket ne hagyjuk üresen, töltsük ki fehér festékkel. Az angyalka szemét és száját a színes festék száradása után vigyük fel kontúrfestékkel. Igen, megint türelmesen meg kell várni, hogy megszáradjon.

EXTRAÖTLET

Ha meg tudjuk csinálni, akár le is kicsinyíthetjük a rajzokat, mielőtt kinyomtatnánk. Ezeket aztán nagyon sokoldalúan felhasználhatjuk: képeslapnak, ajándékkísérő kártyának, könyvjelzőnek, CD-borítónak, stb.

- Augusztin Márta -

Adventi kifestők 2.»

Cikkhez kapcsolódó fájlok:

Cimkék: szabadidő, ünnepek
Hozzászólások
1db hozzászólás
cache