Milyen idős a gyermeked?
Magazinok > Fejlődés >
[ 8 éves ]
2009-07-09
2 komment

Anyu! Képzeld...! – A fecsegős korszak

Valószínűleg ömlik belőle a szó, boldogan ecseteli, mi minden történt vele a nap folyamán. A nyolcévesekre kifejezetten jellemző, hogy megosszák szüleikkel, mi jár a fejecskéjükben, legyen szó akár a Pingvin Klub csip-csup ügyeiről, vagy a legújabb matricagyűjtős játékról. A nap folyamán történt sztorikat már kerek egészben adják elő, van elejük, közepük és végük. Mindemellett rendkívül érdeklik őket a szabályok, az utasítások, sokat gondolkoznak rajta, hogyan is kellene történniük a dolgoknak.


A sok fecsegés jelzi, hogy gyermeked kezd magasabb szinten gondolkozni és a nyelvi képességei is egyre jobbak. Képes elmesélni a részleteket, kategorizálni, megérteni a szabályokat, tárgyalni és folyamatában gondolkodni.

Természetesen, nem minden gyerek ilyen beszédes. A visszahúzódó természetűek kevesebbet beszélnek, még a szüleikhez is. Ám ebben az esetben is jelen van az említett fejlődés. Tőlük ügyesen kell kérdezni, és ha megnyílnak, már dől is belőlük a szó, csak figyeljünk oda rájuk, nehogy a kis fecsegő száj újra összezáródjon.

Képek forrása: flickr.com

Cimkék: fejlődés
Hozzászólások
2db hozzászólás
cache