Milyen idős a gyermeked?
[ 1 hetes - 18 éves ]
2009-09-20
0 komment

Anyu randizik

Egyedülálló anyaként most lépsz a randizás világába? Akkor meg kell tanulnod, milyen irányelveket kövess, hogy minden szempontból kielégítő kapcsolatot tudj kialakítani, miközben nagyszerű anyuka maradsz. Egy-egy új kapcsolatban már nem csak te sérülhetsz lelkileg, hanem a gyerekeid is.


Ha elváltál vagy megözvegyültél, először is meg kell birkóznod érzéseiddel, meg kell gyógyítanod a szíved, hogy biztonsággal tudj egy új kapcsolatba kezdeni. Egy új románc kialakítása előtt elengedhetetlen, hogy a nők túljussanak a veszteség érzésén, és szem előtt tartsák, hogy a gyerekek mindent tisztán értenek abból, ami körülöttük történik.

A gyerekeket minden életkorban rosszul érinti, ha a szüleik újra ismerkedni kezdenek, mivel nem ez a megszokott számukra. Előfordulhat, hogy panaszkodnak, duzzognak, vagy más módon hozzák tudomásodra, hogy boldogtalanok, és kellemetlenül érzik magukat a dolgok alakulása miatt. Úgy gondolják, ettől fölbomlik a család egysége, és ők is kevesebb figyelmet kapnak majd, hiszen anyjuk minden idejével és energiájával egy új társ megtalálására koncentrál. Nem ritka náluk a harag és a féltékenység érzése. Ezért rendszeres beszélgetned kell gyermekeiddel! Mindig beszéljétek meg a helyzetet, és magyarázd el nekik, hogy mindig fontos részei maradnak az életednek. Viszont kezeld nagyon óvatosan és diplomatikusan a szerelmi életed előttük.

Néhány tanács, amit mindenképp érdemes megfogadnod:

  • Bizonyosodj meg új párod szándékairól, mielőtt bemutatod a gyerekeidnek.

  • A nagy első találkozásuk előtt próbáld megőrizni nyugalmadat, mert a gyerekek megérzik, ha feszült vagy és szorongó.

  • Ne kényszerítsd gyerekeidet, hogy találkozzanak a partnereddel, ha ők még nem állnak készen erre.

  • Beszélj velük (a férfivel és a gyermekeiddel egyaránt) rendszeresen arról, miként vélekednek és éreznek a tervezett találkozással kapcsolatban.

Minden jó szándékod ellenére is igencsak félrecsúszhatnak a dolgok. Egyedülálló anyaként ismerkedni nehéz. De ez nem jelenti szükségszerűen azt, hogy az egyedülálló anyáknak nem szabad belevágniuk a társkeresésbe attól félve, hogy újra megsérülnek vagy fájdalmat okoznak a gyermekeiknek. Ha szép fokozatosan haladsz előre, a gyerkőcöknek lesz idejük megszokni új párodat.

Miért ne lehetnél egyszerre boldog szerelmes nő egy férfi oldalán és jó anyja a gyermekeidnek?

Képek forrása: flickr.com

Cimkék: család, életmód
Hozzászólások
0db hozzászólás
cache