Milyen idős a gyermeked?
[ Terhesség kezdete - 18 éves ]
2010-07-06
1 komment

Az anya, aki rá se bírt nézni a kislányára

Eloise Lewin elbűvölő csecsemőként látta meg a napvilágot 2006 decemberében. Anyukája csodálattal nézegette, babusgatta, nagyon büszke volt rá. Aztán egy héttel a születése után egy apró folt jelent meg a kicsi bal füle mögött. A védőnő szerint ekcéma, ám a folt hihetetlen gyorsasággal nőni kezdett. Hamarosan eluralkodott a kicsi arcán.


Anyukája elborzadva figyelte a változást. Nem csak a lányán, önmagában is. Míg az apa, a család többi tagja és a barátok mintha észre se vették volna a foltot, addig ő rá se bírt nézni a lányára, akire alig néhány hete még olyan büszke volt.

Bűntudat kezdte gyötörni, amiért nem képes elfogadni a gyermek arcát elcsúfító foltot, amit csak tovább fokozott, hogy a környezetében lévőknek látszólag nem okozott gondot az a valami.

„Szégyellem, a földkerekség legbüszkébb anyukájából egy olyan nővé váltam, aki rosszul van a gyermeke arcának a látványától.” – meséli az anyuka, Calire a brit Daily Mail című napilapnak.

Mint kiderült, a kis Eloise arcát egy anyajegy csúfítja. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a gyökere nem mély, nem kell attól tartani, hogy kóros belső elváltozásokat indít be a szervezetében.

Az orvosok nem sokat tudtak tenni a kislányért, a műtét túl veszélyes négyéves kor alatt, csupán annyit tudtak elérni, hogy gyógyszeres úton megállították az anyajegy növekedését.

Mindeközben az anya, habár nagyon szerette a kicsit, egyre jobban idegenkedett tőle, ám senkinek se merte elmondani, mit érez. Milyen anya az, aki rá se bír nézni a gyerekére? Végül a kislány 5 hónapos korában vallott színt a férjének, aki megnyugtatta, hogy eleinte ő is elborzadt, de végül úgy döntött, az ő kislánya gyönyörű, az a csúnya anyajegy csak egy kellemetlen valami, ami oda van csatolva hozzá.


Állítása szerint férje higgadtsága és a kicsi első felé küldött mosolya volt végül az a fordulópont, ami kimozdította Calaire-t a holtpontról. „Ettől fogva az anyajegy elkezdett zsugorodni a szememben, bár a valóságban ugyanakkora maradt.”

Miután Claire-nek sikerült a helyére tenni magában az érzelmeit, egy nagy próba még hátra volt. Kimenni a kicsivel az utcára anélkül, hogy eltakarná az anyajegyet. Félt, mit fognak szólni hozzá az emberek. Mint kiderült, a félelmei nem voltak alaptalanok. Volt, aki annyira bámulta a babát, hogy nekiment egy lámpaoszlopnak, volt, aki megjegyezte, hogy ledobná egy hídról. A gyerekek gyakran csúfolják a most már 3 éves Eloise-t, és nem tudnak úgy végigmenni az utcán, hogy az emberek ne néznének rájuk megrökönyödve. Claire azonban már hozzászokott, és kislányának azt mondja, mindez azért van, mert a szépségét csodálják.

Mindeközben a kislányon nemrégiben új kezelést kezdtek, aminek a hatására az anyajegy kezd összemenni, és hamarosan meg is lehet műteni. Az anyuka azonban, aki egykor annyira szerette volna, ha leoperálják a foltot a lányáról, már nem akarja annyira a beavatkozást. Egyrészt a lehetséges komplikációk miatt, másrészt pedig azért, mert szerinte a lányának jogában áll eldönteni, mikor megérik rá, hogy az anyajeggyel vagy anélkül szeretne élni. A jövő zenéje, Eloise mit fog választani, egy azonban biztos, a szülei feltétel nélkül, önmagáért szeretik, és ez olyan kincs, ami bizony sok nála szerencsésebb külső jegyekkel rendelkező gyermeknek sajnos nem adatik meg.

Forrás: DailyMail 

Cimkék: család
Hozzászólások
1db hozzászólás
cache