Milyen idős a gyermeked?
[ 1 hetes - 5 éves ]
2010-06-04
2 komment

Baba a napon

A kisbabák számára ez lesz az első nyár és a kis szervezetük számára különösen megerőltető lehet a nagy meleg.

Természetesen bekened a csöppséget 50-es faktorú krémmel, ez azonban nem elég, még akkor sem, ha speckó gyermek krémet használsz. A melegen sütő napocska egyéb veszélyeket is rejteget.

A legkisebbek még nem tudják a kezükkel eltakarni a szemüket, arcukat, mint ahogy mi tesszük. Továbbá az arcizmaik se elég fejlettek a hunyorgáshoz.

Az egyetlen, amit tehetnek, hogy becsukják a szemecskéjüket (ám ha már becsukták, ki is kell nyitni!), vagy megpróbálják elfordítani a fejecskéjüket a tűző napsugarak elől. Ez azonban nagyon kényelmetlen.

Márpedig még ha idén kicsit nyöszörgősen is, de lesz nyár, lesz napsütés, és a napsugarak komoly kárt tehetnek a szemecskéjükben. Ezért aztán egy könnyű nyári pamut kalapkát érdemes beszerezni, hogy árnyékot vessen a baba arcára, szemeire. Lehetőleg jó nagy karimájút, mely védi a pofiját, bármerre is mentek.

Egy könnyű anyagú kapucni is jó megoldás egy szintén szellős anyagból készült fejpánttal kiegészítve.

Emellett ne feledd, hogy a kisbabák hőszabályozó rendszere még nagyon fejletlen, ezért aztán rendszeresen ellenőrizd ujjbegyeidet a nyaka hátuljára téve, nem kezd-e túlhevülni a kicsi. Ha nem túl meleg és nem nyirkos, akkor minden rendben. Túl meleg? Vetkőztesd lejjebb a babát, vonuljatok árnyékba, hűvös helyre és adj neki inni.

Élvezzétek a nyarat a kicsivel, de mindig tartsd szem előtt, hogy sokkal nagyobb védelemre van szüksége a melegben, mint nekünk, felnőtteknek!

Képek forrása: flickr.com

Cimkék: egészség
Hozzászólások
2db hozzászólás
cache