Milyen idős a gyermeked?
[ Terhesség kezdete - 41 hetes terhes ]
2009-10-01
3 komment

Babát várok. Festhetem a hajam? 2. rész

Milyen módszerekkel csökkenthető a hajfestés kockázata? 

Festés helyett

Ha nem akarod megkockáztatni a festést, de mégis szeretnéd feldobni a frizurád színezetét, akkor ezt egyes tincseid világosabbra vagy éppen sötétebbre melírozásával teheted meg, természetes hajszínedtől, és attól függően, milyen hatást szeretnél elérni.

Mivel a festéssel ellentétben a melír csíkokat nem közvetlenül a hajtövektől húzzák a hajba, kiküszöbölheted, hogy akár csak a lehető legminimálisabb festékanyag is bekerüljön a szervezetedbe és eljusson a pocakodban növekvő babához.

Kevésbé tartós megoldás

Ha nem akarsz festetni, de a melír se jön be, hajszínezővel még mindig meg tudod változtatni frizurád színét. Ugyan távolról se olyan tartós, mint a hajfesték, de ha olyat választasz, amiben nincs ammónia és peroxid, akkor bűntudat nélkül színezheted a hajad.

Ezen kívül ma már rengeteg olyan sampon és balzsam is kapható, melyek kiemelik, fényesebbé, ragyogóbbá varázsolják a haj eredeti színét, méghozzá mindenféle erős kemikáliák nélkül.


Színek a konyhából

Amennyiben úgy döntesz, hogy még a legminimálisabb kockázatot se vállalod, akkor irány a konyha, azaz a természetes színezők, melyeknek használatával nem csak a saját és babád egészségét véded, de a természetet is. Íme, egy-egy recept, hogyan csináld:

Szőkék: Áztass 6 filter kamillát egy bögrényi forrásban lévő vízben 15 percig. Ezután vedd ki a vízből a kamillát, és adj az így kapott teához félcsészényi joghurtot, és alaposan keverd el benne. Az így kapott elegyet száraz hajra vidd fel, és fedd le a hajat például egy nylon szatyorral, és 30 percig hagyd rajta. Az idő leteltével moss hajat.

Barnák: Mosd meg a hajad. Tégy egy nagy tálat a mosdókagylóba és jó néhányszor öblítsd át a hajad háromszoros erősségűre főzött, kihűlt kávéval. Az utolsó öblítést 15 percig hagyd a hajon, majd tiszta vízzel alaposan öblítsd ki a kávét.

Vörösek: Fél csésze céklalevet keverj össze fél csésze sárgarépa lével és oszlasd el a tiszta nedves hajon. A hajat ezután csomagold be egy nylon szatyorral, és tekerd be meleg törölközővel, és mindezt közepes melegre állított hajszárítóval fúvasd, vagy ülj ki a napra egy órára. Végül pedig mosd meg a hajat.

Babát várok. Festhetem a hajam? 1 rész

Képek forrása: flickr.com

Hozzászólások
3db hozzászólás
cache