Milyen idős a gyermeked?
[ Terhesség kezdete - 18 éves ]
2010-05-18
0 komment

Bacigyilkos tippek

Sajnos lehetetlenség teljesen kivédeni a csúnya kórokozókat, de támadásaik nagy részét néhány egyszerű csel bevetésével könnyedén visszaverhetjük.

Kézmosás: Mondhatni ez a No.1 védekezési módszer ellenük. Igen ám, de nem mindegy, hogyan mosunk kezet. Ha órákig áztatjuk a kacsóinkat a csap alatt, még nem jelenti azt, hogy el is távolítottuk róla a bacilusokat. A hosszas kézmosás helyett inkább az alapos szappanozást és a körmök alóli kosz eltávolítását válasszuk! Mielőtt ételhez érnénk, miután elvégeztük a dolgunkat a mellékhelyiségben, miután megsimogattuk a kutyát, hazaértünk a boltból, játszótérről stb.

Fertőtleníts okosan: Manapság nagyon népszerűek a kézfertőtlenítők, melyeket bármikor előkaphatunk a táskából és bedörzsölhetjük vele a kezünket. Azonban nem mindegy, milyet választunk. Ahhoz ugyanis, hogy a baktériumokat elpusztítsa, legalább 60%-os alkoholtartalmúnak kell lennie.

Figyelj a veszélyzónákra: Ahhoz, hogy otthonod a lehető legbacimentesebb hajlék legyen, nem kell minden áldott nap mindent végigsúrolnod. Elég, ha azokra a helyekre koncentrálsz, ahol a legnagyobb a fertőzésveszély: ajtókilincsek, WC ülőke, étkezőasztal, számítógép billentyűzet.

Töröld le: Szereted a törlőkendőket? Elég őket végighúzni a felületen, és szemmel látható a ragyogás, nem kell mosóvízzel és szivaccsal vacakolnod, na meg a száradásra várnod. És még az illatuk is kellemes! Azonban csínján bánj velük, ugyanis egyik felületről a másikra átvihetik a baktériumokat. A jó hír, hogy nem kell lemondanod róluk, csupán arra ügyelj, hogy egy kendővel csak egy felületet tisztíts meg.

Képek forrása: flickr.com

Cimkék: életmód
Hozzászólások
0db hozzászólás
cache