Milyen idős a gyermeked?
[ 6 éves ]
2009-07-09
1 komment

Bringa – amit sosem lehet elfelejteni

Tipp, arra, hogyan tanítsd meg gyermeked biciklizni: Ne az ülés alatt fogd meg a biciklit, gyermeked vállát fogd, miközben futsz mellette, mivel így ő fog egyensúlyozni és nem te tartod a kerót.


Egyes gyerekek egy pillanat alatt megtanulnak biciklizni; másoknak sok türelemre és rengeteg gyakorlásra van szükségük. Próbáld megfékezni a frusztrációd, ha gyermeked az utóbbi csoportba tartozik. Csak rosszabb lesz tőle a helyzet. Hagyd a hajtépést olyan tíz évvel későbbre – mikor friss jogsis csemetéd első ízben kéri el a kocsi kulcsait.

Ahogy gyermeked egyre biztosabban ül a bicikli nyergében, úgy kell egyre jobban figyelned, betartja-e az alapvető biztonsági szabályokat. Mindenek előtt, mindig vegye fel a sisakot, amikor felül a cangára. Tisztázzátok, hogy a járdán kerekezhet, nem az úton, és minden egyes sarkon meg kell állnia, és mind a két irányban szét kell néznie, mielőtt átmegy az úttesten.

Hívd fel rá a figyelmét, hogy a nedves levelek, a sár, a homok és a kavicsok veszélyforrások, eséshez vezethetnek, ezért aztán figyelje az utat tekerés közben. És soha ne engedd, a „Nézd anyu, elengedem a kormányt!” mutatványt; tanítsd meg rá, hogy biciklizés közben mind a két kezünkkel fogjuk a kormányt.

Képek forrása: flickr.com

Cimkék: sport, szabadidő
Hozzászólások
1db hozzászólás
cache