Milyen idős a gyermeked?
[ 7 3/4 éves ]
2009-07-09
0 komment

Buli van! – Miben tud segíteni egy hétéves?

Ne vedd teljes egészében a vállaidra a szülinapi buli tervezését. A legtöbb már majdnem nyolcéves született partiszervező, aki szereti, ha beleszólhat a dolgokba. Miben tud segíteni?

 

  • Vendéglista. Gyermeked valószínűleg határozott elképzeléssel rendelkezik róla, kiket szeretne meghívni. Általánosságban elmondható, hogy a kisebb vendégsereg (a 8. szülinapra elég 8 barátot meginvitálni) sokkal jobb buli, mint az, ha meghívjátok az egész osztályt. Vannak azonban iskolák, amelyek kikötik, hogy csak úgy szervezhet iskolán keresztül bulit a tanuló, ha minden társát meghívja.

  • Téma. Legyen ez gyermeked hobbija (foci, balett) vagy válasszatok egy klasszikust (kalózok, hercegnők). A téma elemivel lehet díszíteni mindent: terítők, képek a falon, lufik, öltözködés, stb.

  • Helyszín. Ez kapcsolódhat a témához, például egy tornaterem a focihoz, de nem szégyen az sem, ha otthon tartjátok.

  • Játékok. Hívd segítségül gyermeked kedvenceit, vagy a jól bevált zsúr klasszikusokat.


  • Meghívók. Engedd, hogy gyermeked segítsen az elkészítésükben, vagy minimum a borítékok megcímzésében.

  • Dekoráció. Egy ötletbörze keretében találjátok ki, milyen lufikkal, szalagokkal, vagy bármi mással díszítitek a helyiséget.

  • Tedd még személyesebbé. Hagyd, hogy gyermeked döntse el, milyen sütik legyenek, milyen legyen a dekoráció, és beleszólhasson az apróbb dolgokba, melyek nem ürítik ki a pénztárcád, és nem merítik ki az energiatartalékaidat sem.
Képek forrása: flickr.com

Időgépünkkel megnézheted, milyen jeles edemények történtek gyermeked születésnapján:

Az Időgépet itt találod »

Cimkék: család, életmód
Hozzászólások
0db hozzászólás
cache