Milyen idős a gyermeked?
[ 1 hetes - 18 éves ]
2010-05-16
1 komment

Csempésszétek vissza a románcot az életetekbe

Ezt az időszakot már nem lehet visszahozni az életetekbe, hiszen annyi minden történt már veletek azóta! Összekovácsolódtatok, megismertétek egymást a szürke hétköznapokban is, és családot is alapítottatok, már nem csak ketten vagytok. Ennek azonban nem kell azt jelentenie, hogy örökre száműzitek a romantikát az életetekből, kapcsolatotokból.


Hogyan csempészhetitek bele ismét? Adunk néhány tippet!

Titkos jel

Hú, de izgis volt, mikor gyermekkorotokban saját kis titkos jeleitekkel kommunikáltatok a barátaitokkal! Miért ne tehetnétek ezt meg most a párotokkal? Találjatok ki a kedveseddel egy kézjelet, ami azt jelenti „Szeretlek.” vagy „Estére hancúr?” vagy „Dögös vagy.” Használjátok ezeket a jeleket társasjátékozás közben, szülői értekezleten, ebéd közben a nagyiéknál.

Fogjátok meg egymás kezét

Megfigyelted már, hogy a fiatal párok szinte sose engedik el egymás kezét? Attól még, hogy a ti kapcsolatotok már túljutott a kezdeti lángoláson, és szülők lettetek ti is, megfoghatjátok egymás kezét sétálás közben, a kocsiban, tévézés közben. Olyan ártatlan, édes gesztus, mégis annyi érzelmet tud a felszínre hozni bennünk, hiszen ilyenkor érezzük – igen, van egy párom, és hozzá tartozom!

Kezdjétek flörttel a napot!

Azonnal indul a taposómalom, ahogy kikelsz az ágyból? Mi lenne, ha ezentúl a szemed kinyitása után nem pattannál ki belőle azonnal, hanem egy kicsit átölelnétek egymást a pároddal, összebújnátok néhány könnyed csók, egy kis simogatás, néhány elsuttogott bók kíséretében?

SMS

Sokszor és sok helyen emlegetett tipp: küldj kedvesednek csak úgy egy „Szeretlek.”, „Hiányzol.”, esetleg pikánsabb szövegű SMS-t, e-mailt. Azért ne óránként, és ne mindennap. Tudod, a jóból is megárt a sok.

Gyertyafény

Ócska és elcsépelt tippnek hangzik, de hidd el, a gyertyaláng lágy fénye ellazít, és szexisebbé teszi a hangulatot. Ki mondta, hogy nem lehet gyertyát gyújtani, és a maradékokat csipegetve a tévé előtt romantikázni?

Írd le

Lehet, hogy elsőre sziruposan csöpögősnek hangzik, de írd össze, miért is szereted életed párját. Nem kell Háború és békét gyártanod, elég egy listára összegyűjteni. Ki ne örülne neki, ha látná, mennyi mindent szeret benne az, akivel megosztja az életét?

Ünnepeljetek!

Ünnepeljétek meg egymás sikereit, még akkor is, ha apróbbak. Egy új ügyfél, egy projekt sikeres lezárása, az hogy egy hónapja rendszeresen fordítotok időt a mozgásra, nem tűnhet óriási dolognak mások szemében, de számotokra igenis legyen fontos! Nyugodtan koccintsatok egymás egészségére, miután a gyerekeket ágyba dugtátok, vagy bízzátok rá őket a nagyira és menjetek el fagyizni, moziba!

A kérem és köszönöm csodákra képes

Olyan kis rövidke szavak, mégis fantasztikus hatásuk van. Azt üzenik a másik embernek: tisztellek és figyelek Rád. Két rendkívül fontos dolog, melyek nélkül nem létezik kiegyensúlyozott, harmonikus párkapcsolat.

Apró ajándék

Nem csak születésnapokon és karácsonykor ajándékozhatjuk meg a másikat. Egy aprócska „csak úgy” ajándékkal bármikor bárkinek örömet okozhatunk, szavak nélkül mondva el: „Fontos vagy nekem!”

Képek forrása: flickr.com

Cimkék: család
Hozzászólások
1db hozzászólás
cache