Milyen idős a gyermeked?
[ Terhesség kezdete - 18 éves ]
2010-06-07
0 komment

Csomagoljunk kreatívan – kosár és bugyor

Most ballagó diákoknak szánjuk ezeket a kedves ajándékokat! Mindkettőnek nagy előnye, hogy könnyű kézben tartani a sok virág mellett is.

HOZZÁVALÓK A BUGYORHOZ

Mintás textília
Fapálcika vagy bot
Csiszolóvászon
Tű, cérna

ELKÉSZÍTÉSE

Egy vastagabb fapálcikát vagy botot csiszoljunk szálkamentesre. (Nagyszerűen megfelel a célnak egy új fakanál, aminek lefűrészeljük a fejét – de rajta is hagyhatjuk.) Az egyik végénél érdemes egy kicsit lecsiszolni, elvékonyítani, hogy ne csúszkáljon majd rajta a kendő.

Vágjunk a textilből egy négyzet alakú darabot és szegjük be a széleit. Figyeljünk arra, hogy az ajándékunk kényelmesen elférjen benne. Ha túl kicsi az ajándék, akkor használjunk egy kis tömőanyagot (ez bármi lehet, akár egy kis plusz meglepetés is).

Terítsük ki a kendőt és tegyük a közepére az ajándékot. Lazán csomózzuk meg két egymással szemben lévő sarkát. Illesszük a csomóra a botot és csomózzuk meg a két másik sarkát, majd újra a két előzőt. Rögzítsük néhány öltéssel a kendőt. Ha túl nagy lenne a csomó, inkább varrjunk többet és kötözzünk kevesebbet. (Ez az anyag vastagságától és az ajándék méretétől függ.) Használhatunk ragasztót is, hogy ne mozogjon a bugyor.

TIPP

Csomagolásnak választhatunk egy szép kendőt, ami már maga is ajándék lehet. Ekkor persze ne ragasztózzunk be semmit.

HOZZÁVALÓK A KOSÁRHOZ

Mintás textília
Kosár
Szalag
Tű, cérna

ELKÉSZÍTÉSE

Előkészítjük a kosarat és a textíliát. Az anyagból akkora darabot vágunk, hogy kényelmesen ki lehessen vele bélelni a kosarat és még az ajándékot is bőven be tudjuk vele takarni. Szegjük be az anyag széleit. Ezután tegyük bele a kosárba és néhány öltéssel biztonságosan rögzítsük.

Bele is tehetjük az ajándékot, takarjuk be, szépen igazítsuk el a textilt, majd varrjuk le, nehogy kipotyogjon belőle valami. Díszíthetjük masnival is.

Ha van füle a kosárnak, akkor nincsen más dolgunk, mint átadni az ajándékot, ha nincs, készítsünk neki egyet. Egy szép szalagot fűzzünk át a kosár szélénél, mérjük le, mekkora fülre lesz szükségünk. Ha három szalagot fűzünk át, szépen összefonhatjuk a szálakat.

TIPP

Fiúk számára válasszunk valami nagyon fiús kendőt vagy anyagot (pl. a kedvenc együttesének a fotójával), lányoknál is figyeljünk oda, tegyük személyre szólóvá nem csak az ajándékot, hanem a csomagolást is!

- Augusztin Márta -

Csomagoljunk kreatívan - cukorkás, gombos díszítéssel»

Cimkék: szabadidő, ünnepek
Hozzászólások
0db hozzászólás
cache