Milyen idős a gyermeked?
[ Terhesség kezdete - 18 éves ]
2010-06-01
0 komment

Csomagoljunk kreatívan - torta

Ötletes és egyedi, emellett garantáltan nem hizlal. Ballagásra, születésnapra ajánljuk ezt a dobozt nehezen becsomagolható ajándékok számára.

HOZZÁVALÓK

Só, liszt és víz
Habzsák
Vastag karton
Színes papír vagy festék
Ragasztó
Tapétavágó kés, olló
Körző, vonalzó

ELKÉSZÍTÉSE

Először a torta díszítését kell elkészítenünk, hogy legyen ideje megszáradni. Alaposan összedolgozunk 15 dkg lisztet és 15 dkg sót 1 dl vízzel (lehet, hogy kell még egy kevés vizet hozzáadni, hogy jól formázható, puha tésztát kapjunk). Letakarjuk, hogy ne száradjon ki. A masszát habzsákba töltjük és a legszélesebb formával készítünk kb. 30 csillagot. Úgy dolgozunk, mint a krémekkel, csak kicsit erősebben kell nyomni a zsákot a formázáskor, mert ez a tészta nem olyan lágy. Kirakjuk a napra száradni.

A doboz vastag kartonból készül, ezt lehet majd utólag festeni vagy színes papírral dekorálni. Rajzolunk két kört, az egyik kicsit (kb. fél cm-rel) nagyobb legyen, mint a másik. A kör átmérőjének hosszát szorozzuk meg 3,14-gyel, így megkapjuk, hogy milyen hosszú kartoncsíkra lesz szükségünk a torta oldalához. (A kisebbik körhöz tartozó oldalmagasság kisebb legyen, mint a másikhoz tartozó. Így könnyen nyitható és zárható lesz majd.) Vigyázat, két különböző körünk van! A kör szélére rajzoljunk kis füleket. Kivágás után ezeket behajtjuk és ehhez ragasztjuk hozzá az oldalát. (Egy 50cm x 70cm méretű kartonlapból egy kb. 11cm átmérőjű doboz készíthető.)


Ezután jöhet a díszítés. Használhatunk festéket vagy színes papírt. A só-liszt csillagokat a végén ragasszuk a dobozra. A megajándékozott nevét is ráírhatjuk, mint egy igazi tortára. Tehetünk rá marcipánfigurát is, de a tűzijátékot és a gyertyát felejtsük el!


TIPP

A torta átmérőjét és magasságát a meglévő kartonunk nagysága, illetve a becsomagolandó ajándék mérete határozza meg. Mielőtt belekezdenénk a munkába, tervezzük meg a tortadobozunkat!

A maradék só-liszt tésztából készíthetünk más figurákat is a torta díszítésére.

A doboz belsejét kibélelhetjük mintás színes papírral.

- Augusztin Márta -

Cimkék: szabadidő, ünnepek
Hozzászólások
0db hozzászólás
cache