Milyen idős a gyermeked?
2012-03-30
0 komment

Édes élet kompromisszumok nélkül (x)

Ha odavagy az édességekért, de az alakodat is szeretnéd formában tartani, nehéz megfelelő megoldást találni. Az egyik lehetőség, hogy mesterséges édesítőszereket választasz, ami nem feltétlenül egészséges alternatíva, a másik pedig az, hogy a fél életed az edzőteremben töltöd, hogy ledolgozd az édes bűnök következményeit. A xilit jó megoldás lehet ilyen helyzetben (is), hiszen olyan természetes édesítőszer, ami a cukornál 40 százalékkal kevesebb kalóriát tartalmaz, ám édesítőereje ugyanolyan, mint a cukoré.

A xilit szinte minden zöldségben és gyümölcsben előfordul, sőt a szervezetünk is termel naponta 5-10 grammot belőle. A tudomány több mint száz éve ismeri ezt az anyagot, és a 70-es évektől kezdve kutatják intenzívebben egészségvédő hatását. Az eredmények azt bizonyítják, hogy a xilit nemcsak azoknak jelenthet segítséget, akik szeretnék megőrizni a vonalaikat vagy épp fogyni szeretnének, hanem számos betegség esetén is eredményesen bevethető.


Jól használható például a cukorbetegség megelőzésében és kezelésében, a szájhigiénia fenntartásában és egyes felső légúti betegségek esetén. Külön megemlítendő alacsony glikémiás indexe, aminek köszönhetően a vércukorszintet egyenletesen tartja.

Mivel állaga nagyon hasonlít a cukoréhoz, használata sem különbözik nagymértékben. Tökéletesen oldódik hideg és meleg italokban, de sütéshez és főzéshez is éppúgy használható.

Bővebb információ »

Hozzászólások
0db hozzászólás
cache