Milyen idős a gyermeked?
Magazinok > Fejlődés >
[ 7 1/2 éves ]
2009-07-09
1 komment

Észre se vesz a gyereked? – Elzárkózás a szülőktől

Habár általában le se tudod vakarni magadról, néha megesik, hogy a gyerek az egyik szülőt mintha észre se venné. Ennek elég sok oka lehet.

A felnőttekhez hasonlóan a kisgyerekeknek is lehet rossz napjuk. Lehet, hogy nem tudta a választ, mikor órán felszólították, vagy túlhajtotta magát. Lehet, hogy valamiért haragszik rád, de érzelmileg még nem elég fejlett, hogy ezt a megfelelően elmondja neked. Emellett az is gyakori, hogy ha a szülő pár napot távol volt, vagy a szokásosnál többet dolgozott az utóbbi időben, akkor a gyerek hanyagolja.

Első lépésként tartsd tiszteletben, hogy rossz passzban van. Ne rohand le hízelegve, hogy mondja el, mi a baj. Ettől csak még jobban elzárkózhat tőled. Ehelyett, mutass megértést felé, hogy tudod, nehéz napja volt, de ha szeretné, bármikor elmesélheti, hiszen téged nagyon érdekel, mi van vele.

Ha sejted, mi bántja, várj egy kicsit és csak úgy véletlenül ejts el egy megjegyzést: „Az bánt, hogy apu reggel nem ébresztett fel, hogy elköszönjön, mielőtt elutazik?”

A jó hír, hogy amilyen gyorsan el tud tőled zárkózni egy 7 éves, ugyanolyan gyorsan követelheti is, hogy ismét kapd fel és puszilgasd összevissza.

Képek forrása: flickr.com

Cimkék: család, hiszti, nevelés
Hozzászólások
1db hozzászólás
cache