Milyen idős a gyermeked?
[ 3 éves - 12 éves ]
2011-02-09
0 komment

Farsangi készülődés: királyi korona

Bizony sok gyerkőc szeretne a farsangon királynő vagy királyfi lenni. Készítsünk csillogó fejdíszt a mulatságra!

HOZZÁVALÓK

Karton
Aranyszínű papír
Alkoholos filctoll
Ragasztó
Felvarrható dísz
Tű, olló, ceruza

ELKÉSZÍTÉSE

Tervezzük meg, hogy milyen koronát szeretnénk a királynak (hercegnek, császárnak, fejedelemnek) vagy királynőnek (hercegnőnek, császárnőnek, stb.). Készítsük el vagy nyomtassuk ki a sablont. A mi sablonunk csak fél korona: a szaggatott vonalnál van a korona közepe. A sablont tehát kétszer kell körberajzolni és kivágni, majd a szaggatott vonalnál összeragasztani. A nagyobb sablon a királyfi koronájához, a kisebbik a királynő koronájához készült.

Mérjük le a leendő király(nő) fejméretét és hosszabbítsuk meg, vagy rövidítsük le a sablon méretét. A rajzon lévő nyíl irányában növelhetjük a koronát.

Vastagabb papírra másoljuk át a sablont, majd a vonal mentén vágjuk ki. Ezután a koronaformát kétszer rajzoljuk körbe az aranyszínű papír hátoldalán: az egyiket közvetlenül a vonal mentén vágjuk ki, a másikat kb. 2cm-es ráhagyással. A nagyobbra ragasszuk fel a papírkoronát, majd sűrűn vágjuk be a széleket a képen látható módon. Így sok kis fül keletkezik. Ezeket a csíkokat egyenként hajtsuk a papírra és ragasszuk le. Ezután kenjük be ragasztóval a teljes felületet és simítsuk rá a másik aranyszínű papírt. Mielőtt megszáradna, óvatosan hajlítsuk kör formájúra, majd a szükséges méret szerint ragasszuk össze.

Száradás után díszítsük felvarrható díszekkel (gyöngyökkel, gombokkal vagy akril strasszokkal). Jobb, ha varrjuk, mintha ragasztanánk, mert az íves felületen a ragasztó kevésbé fogná a díszeket és a használat során könnyen leválhatna.

TIPP

Figyelem! Mi egyszerre készítettünk fiú és lány koronát, ezért szerepel a képeken mindenből több.

A királykisasszonyok koronájára tetszés szerint varrhatunk fátylat egy régi függönydarabból.

- Augusztin Márta -

Varázspálcák»

Busóálarcok»

Halloween tök»

Jedi lovag»

Tavasztündér»

Őrült tudós» 

Cicamica»

Kacsacsőrű Perry»

Pillangó jelmez»

Szőlőfürt jelmez»

 

 

Cikkhez kapcsolódó fájlok:

Cimkék: szabadidő, ünnepek
Hozzászólások
0db hozzászólás
cache