Milyen idős a gyermeked?
[ 3 éves - 12 éves ]
2011-02-15
0 komment

Farsangi készülődés: varázspálcák

Tündérpálca, varázspálca, királyi pálca, és társai. Nagyon könnyű elkészíteni őket.


HOZZÁVALÓK A TAVASZTÜNDÉR PÁLCÁJÁHOZ:

Vastag hurkapálcika
Erős kartonpapír
Fekete-fehér újságpapír
Minta nélküli konyhai papírtörlő
Tapétaragasztó, széles ecset
Tapétavágó kés
Színes festék, hozzá ecset
Szalagok, flitterek, gyöngyök

ELKÉSZÍTÉSE

Készítsük el (vagy nyomtassuk ki) a sablont, két példányban rajzoljuk fel a vastag kartonra és vágjuk ki. Vágjuk fel kisebb darabokra az újságpapírt. A hurkapálcika egyik végét faragjuk vékonyabbra. A két karton virágforma (tetszés szerint hópehely, csillag, szív, stb.) közé ragasszuk a pálca elvékonyított végét. Minden felületet kenjünk be jó vastagon tapétaragasztóval. Ugyanígy vastagon ragasztózzuk az újságpapír darabokat is. Gyúrjunk a ragasztó segítségével egy papírgalacsint, ez legyen a virág közepe. Az újságot egyenként simítsuk a virágformára, ezzel vastagságot adunk neki. Mindkét oldalára tegyünk papírt, és mindig hajtsuk át a túloldalra a kilógó részeket. Ha már mindenhol befedtük néhány rétegben a virágot és a pálcát is, akkor konyhai papírtörlővel fejezzük be a műveletsort. Ne hagyjunk éles, hegyes részeket, ezeket száradás előtt tompítsuk. A pálca végére érdemes egy nagyobb gyöngyöt fűzni, mielőtt bevonjuk újságpapírral, úgy biztosan nem fog szúrni. Tegyük félre száradni az egészet. Jó keményre, erősre szárad majd.

Ha teljesen megszáradt, fessük le a jelmezhez illő színű tempera- vagy akrilfestékkel. Ha temperát használunk, ajánlatos lelakkozni a felületet, hogy ne maszatoljon. A pálca szárát szalaggal körbetekerhetjük. A végén díszíthetjük színes gombokkal, gyöngyökkel, flitterekkel. Köthetünk rá szaténszalagot vagy krepp papírcsíkokat.

Figyelem! Háromévesnél fiatalabb gyermek kezébe nem ajánljuk ezt a játékszert!

TIPP

Hasonló technikával készülhet a vasutasnak, közlekedési rendőrnek jelzőtábla, indiánnak tomahawk, szakácsnak fakanál, mazsorettnek, varázslónak, jégkirálynőnek pálca, és még ki tudja, mi minden. Ami éppen a jelmezhez kell. Jó szórakozást!

- Augusztin Márta -

Királyi korona»

Busóálarcok»

Halloween tök»

Jedi lovag»

Tavasztündér»

Őrült tudós» 

Cicamica»

Kacsacsőrű Perry»

Pillangó jelmez»

Szőlőfürt jelmez»

 

Cikkhez kapcsolódó fájlok:

Cimkék: szabadidő, ünnepek
Hozzászólások
0db hozzászólás
cache