Milyen idős a gyermeked?
[ 6 éves - 14 éves ]
2010-08-21
1 komment

Füzetborító

Nagyobb kedvvel veszik elő a kis nebulók a tanszereket, ha kedvenceik köszönnek vissza róluk. Hát még akkor, ha saját maguk dönthetik el, milyen legyen a díszítés!

HOZZÁVALÓK

Iskolai füzetek, esetleg tankönyvek
Színes képek, matricák
Színes lapok
Egyszínű csomagolópapír
Ragasztó
Olló
Öntapadós fólia

ELKÉSZÍTÉSE

Vonjuk be iskolás csemeténket a munkába! Gyűjtsünk össze rengeteg képet és matricát a borítók dekorálásához. Választhatunk az egyes tantárgyhoz illő képeket, de gyermekünk kedvenc hősei is visszaköszönhetnek majd a tanszerekről.

A sok színes képhez válasszunk egyszerű hátteret. Jó választás az egyszínű csomagolópapír vagy a vastagabb karton a mindennapos használatra szánt darabokhoz (így tovább bírja majd az igénybevételt).


Csomagoljuk be hagyományos módon a füzetet vagy könyvet, és kezdődhet a móka! A legjobb része a munkának, amikor kitaláljuk, mi is legyen a dekoráció. Szépen rendezzük el a képeket, mielőtt felragasztanánk, ne sajnáljuk rá az időt. Közben lehet beszélgetni a suliról, tanárokról, osztálytársakról, tantárgyakról.

Amikor megszáradt a ragasztó, vonjuk be a füzeteket, könyveket átlátszó, öntapadós fóliával, így az egész tanévet kibírják majd. Ez egy kis ügyességet igényel, de gyakorló szülőknek ez biztosan nem jelenthet gondot:

 

  1. A könyvet kinyitva tegyük rá a fóliára, és a szélein kb. 5cm-es ráhagyással vágjuk le a szükséges darabot.
  2. Óvatosan fejtsük le a fólia egyik felét és a ragasztós részre helyezzük rá a könyv hátoldalát. Simítsuk el a fóliát, hogy ne legyen rajta gyűrődés.
  3. Vágjuk be a sarkaknál, majd hajtsuk vissza a fóliát a hátlap belső felére ugyanúgy, mintha egyszerű papírral csomagolnánk.
  4. Vágjuk ki a gerincnél is a fóliát.
  5. Fokozatosan fejtsük le a fóliát a hordozó papírról, közben simítsuk a könyv előlapjára.
  6. Vágjuk le a sarkakat, majd hajtsuk vissza a fóliát a fedőlap belsejére.

TIPP

Nem minden iskola engedélyez mindenféle dekorációt. De mi biztosan tudjuk, hogy mire számíthatunk.

- Augusztin Márta -

Cimkék: iskola
Hozzászólások
1db hozzászólás
cache