Milyen idős a gyermeked?
[ 1 éves - 8 éves ]
2010-09-24
0 komment

Gyerekbiztos ablakok

Gondoljátok végig még egyszer. Ajtókon, fiókokon gyerekzár. Lépcsőn védőrács. Bútorok éles szélein védőbevonat. Vegyszerek biztosan elzárva.

És mi a helyzet az ablakokkal? Azokat se hagytátok ki a szórásból? Ha mégis, íme néhány tipp, melyekkel még biztonságosabbá tehetitek otthonotokat figyelmetek legapróbb lanyhulását is azonnal kihasználó tipegőtök számára.

Ki ne zuhanjon!

A földszinti ablakokra se árt, de az emeletiekre mindenképpen ajánlatos olyan távtartókat szerelni, melyekkel a szellőzőre nyitott ablakot rögzíthetjük, hogy a kis ügyeskedő ne tudja jobban kinyitni. Ha pedig teljesen nyitva az ablak, fokozottan figyeljétek gyermeketek ténykedését.

Így helyezzétek el a bútorokat

Kerüljétek a kiságy, ágy, fotelek, székek ablak alá helyezését. Habár a legtöbb ablak túl magasan van ahhoz, hogy a gyermek elérje és ne adj’ isten kiessen rajta, a tipegők már kiválóan kapaszkodnak fel a bútorokra, és így könnyen megtörténhet a baj.

Függönyök

A hosszú függönyökbe, függönyzsinórokba, a redőny lelógó zsinórjába a gyermek könnyen belegabalyodhat játék közben. Jobb esetben megússza egy kis ijedtséggel, de rosszabb esetben akár a nyaka köré is tekeredhet a zsinór és meg is fojthatja. Ennek elkerülése végett a függönyök, zsinórok sose lógjanak le annyira, hogy a gyermek elérhesse őket, akár egy szalag segítségével is felköthetitek ezeket olyan magasra, ami már biztonságos.

Üveges ajtók

Végül, de nem utolsó sorban egy-két szót az üveges ajtókról. A nagy rohangálásban, játékban könnyen nekieshet a gyermek az ajtó üvegének, és betörheti azt. Kisebb a komoly sérülés esélye, ha az üveget biztonsági fóliával vonjátok be, ami egyben tartja a szilánkokat. A módszer az üvegtáblás dohányzóasztalokon is bevethető.

Képek forrása: flickr.com

Cimkék: életmód
Hozzászólások
0db hozzászólás
cache