Milyen idős a gyermeked?
[ 8 éves ]
2009-07-09
1 komment

Jó éjt mama! – Az esti rituálé még mindig nagyon fontos

A 8 évesek már jó alvók. Amennyiben nap közben sok mozgalmas játékot játszhatnak, akkor lefekvéskor már álmosak lesznek, és csak ritkán ébrednek fel egy-egy rémálom vagy valamilyen szükségletük miatt.


Körülbelül 10 óra alvásra van szükségük. Ne hagyd, hogy ezt bármi is megzavarja – gyermeked ugyanis ekkor növekszik, és agya ilyenkor dolgozza fel, rendezi azt a hatalmas mennyiségű ismeretanyagot, amivel nap közben találkozott.

Gondoskodj róla, hogy gyermeked időben ágyba kerüljön! Ha reggel 6-kor kel, akkor legkésőbb este 8-kor már ágyban kell lennie. Tanácsos ennél előbb megkezdeni a lefekvéshez készülődést, hogy ekkorra már megfelelően elcsendesedjen.

Most is jól működik az esti rutin, amit kisbaba korában is alkalmaztál, hogy jelezd neki, ideje lecsendesülni, felkészülni az éjszakára. A tipikus esti ceremónia: pár falat, egy zuhany, pizsama, fogmosás, és egy kis közös olvasgatás.

Gyermeked még nem elég idős hozzá, hogy egyedül tusoljon, tehát jobb, ha hallótávolságon belül vagy ilyenkor. Habár már tud olvasni, sok nyolcéves még mindig imádja, ha felolvasnak neki, ami nagyon meghitté tudja varázsolni a lefekvést. A nap közben távolságtartóbb gyerekek is sokkal bújósabbak ilyenkor.

Képek forrása: flickr.com

Cimkék: alvás
Hozzászólások
1db hozzászólás
cache