Milyen idős a gyermeked?
[ Terhesség kezdete - 18 éves ]
2010-12-29
1 komment

Karácsonyi ajándék – látom anyut és aput!

Izabelle Evans a nem sok jót sejtető dysplasia septo-optica nevű rendellenességgel jött a világra. Ez annyit jelent, hogy több millió ideg helyett neki csupán pár száz köti össze a szemeit az agyával, továbbá a mozgásszervei sem működnek megfelelően, így a járás és a beszéd terén is nagy elmaradásban van.

Szerencsére a szülei nem törődtek bele a kis Izabelle állapotába. Úgy döntöttek, hogy elviszik Kínába őssejt terápiára. A pénzt több mint egy évükbe került összeszedni a kezelésre, de végül sikerült.

Izabelle-t egy hónapig kezelték a kínai Qingdao Chengyang kórházban, őssejteket fecskendezve a gerinccsatornájába. Emellett akupresszúrás kezelést is kapott, valamint fiziko- és járásterápián is részt vett, és elektrohullámokkal is stimulálták a mozgásszerveit. Cseppet sem volt kellemes a kórházban töltött négy hét, de a jelek szerint meghozta az eredményét.

„Néhány nappal a hazaérkezésünk után, amikor éppen a karácsonyfát díszítettem, hirtelen megragadta az égőket. Tavaly még halvány sejtése se volt róla, hogy van karácsonyfánk.” – mesélte az anya boldogan a Daily Mailnek.

Izabelle tehát lát, bár még nem úgy, mint a sas, de a semmi után az 1m látótáv már maga a mennyország, és így a kislány elkezdheti végre felfedezni a világot. Ráadásul a kiegészítő kezeléseknek köszönhetően a járása is sokat javult, és a beszéde is fejlődésnek indult, már nem csak egy-két szót tud mondani. Kell ennél szebb ajándék karácsonyra?

Cimkék: egészség
Hozzászólások
1db hozzászólás
cache