Milyen idős a gyermeked?
[ Terhesség kezdete - 18 éves ]
2011-04-19
2 komment

Kedves figurák locsolóknak

Ideje elkezdeni a húsvéti készülődést, ha még nem tetted volna!

HOZZÁVALÓK

 

  • Maradék textildarabok
    vagy filcanyag
  • Ceruza, toll
  • Ragasztó stift
  • Olló, tű, varrócérna
  • Gyöngyök
  • Hímzőfonal

ELKÉSZÍTÉSE

Nyomtassuk ki a sablonokat és vágjuk ki. Másoljuk át rajzlapra (vastagabb papírból készült formákat könnyebb körberajzolni), majd ezt is vágjuk ki. Készítsük elő a filcanyagot, majd rajzoljuk át, és vágjuk ki az alkotórészeket. A csibéhez két testforma, két szárny, illetve egy-egy taraj és csőr szükséges, a nyúlhoz két test, két belső és két külső fül, két láb, egy farkinca valamint egy orr.

Ragasztóstift segítségével ragasszuk fel a csibe szárnyait a testre. Elég csak a szárny első részét ragasztózni, így amikor a tojást beletesszük, szépen elválik a testtől. Szintén érdemes felragasztani a rózsaszín csíkokat a nyúl fülére és a farkát, lábait, orrát a test megfelelő részére.

Ha megszáradt, illesszük össze a megfelelő darabokat. Ezután kézzel vagy varrógép segítségével a testformát körben összevarrjuk.

A szemekhez való gyöngyöt varrjuk a megfelelő helyre, majd készítsük el a nyuszi száját hímzőfonalból. Ezt a műveletsort már az összevarrás előtt is megvalósíthatjuk.

TIPP

A szabásminta közepes méretű tojáshoz készült. Ennél nagyobb méret esetén érdemes egy kicsit megnövelni a tojásmelegítő figura szélességét.

Ha nincs otthon filcanyag, használjunk más maradék textileket. Ebben az esetben az állatfigurák testét készítsük dupla vastagságú anyagból vagy béleljük ki, hogy igazán melegen tartsa a tojást reggeli előtt.

-Augusztin Márta-

 

Cikkhez kapcsolódó fájlok:

Cimkék: életmód
Hozzászólások
2db hozzászólás
cache