Milyen idős a gyermeked?
[ Terhesség kezdete - 18 éves ]
2010-09-21
0 komment

Készítsünk fűszertartót!

Néhány szép üveg, tele illatos fűszerekkel, rajta saját készítésű felirattal csodákra képes.

HOZZÁVALÓK

Üres üvegek
Sablonok
Fólia
Olló, tapétavágó kés
Üvegfesték (kontúr)
Fűszerek

ELKÉSZÍTÉSE

Kívül-belül mossuk tisztára az üvegeket, majd tegyük félre száradni.

Nyomtassuk ki a mellékelt sablonokat A4-es méretben. Tegyük a nyomatokat egy-egy irattartó fóliába. A fólia felülete legyen érdes, mert csak erről tudjuk szépen leválasztani a kész matricát.

 Fűszerek 1.»

Kezdjük el a festést (rajzolást). Bátran, határozottan, ugyanakkor lassan és nagyon figyelmesen húzzuk a vonalakat. A fólia végig feküdjön szorosan az alatta lévő papíron, ne hagyjuk meggyűrődni. Egyenletesen nyomni kell a festékes tubust, hogy szép, egyforma vastagságú vonalakat tudjunk húzni. Ne tartsuk a festéket túl magasan, és igyekezzünk pontosan követni az előrajzolt vonalakat.

Jobbkezesek mindig a bal felső sarokban kezdjék a munkát (balkezesek a jobb sarokban), hogy a kész rajz nehogy elkenődjön. Amikor kész a kontúr, hagyjuk száradni egy napot.

Ezután színezhetjük, de a vonalas rajzot is felhasználhatjuk. Az átlátszó üvegre szánt matricákat nem kell színezni, mert az edényben úgyis látszik majd a fűszer saját színe.

Nagyon óvatosan válasszuk le a matricákat a fóliáról és ragasszuk az üvegekre. Figyeljünk, hogy a kész matrica ne gyűrődjön meg. Ha hosszú szöveget szeretnénk átragasztani az üvegre, érdemes ollóval néhány helyen elvágni (mondjunk 3 betűnként), így nem megy tönkre, szépen fel tudjuk tenni a helyére.

Ha nem jut képecske minden fűszerhez, ne bosszankodjunk, lesz még folytatás…

TIPP

Ha elsőre nem sikerül tökéletesre, ne csüggedjünk! Gyakoroljuk be a formákat, így kevesebb lesz az elrontott kép. Rajzoljunk először ceruzával, filccel, akkor nem kerül annyi üvegfesték a kukába.

Ha kicsit túlszalad a festék vagy túl vastag lesz egy-egy helyen, ne törölgessük. Száradás után megigazíthatjuk egy kisollóval.

- Augusztin Márta -

Fűszertartó 2.»

Fűszertartó 3.»

Cikkhez kapcsolódó fájlok:

Cimkék: szabadidő
Hozzászólások
0db hozzászólás
cache