Milyen idős a gyermeked?
[ 8 1/2 éves ]
2009-07-09
1 komment

Ki vagyok én? – Családi gyökerek

Gyermeked kezdi megérteni a múlt koncepcióját, ahogy fokozatosan ráébred, hogy a dolgok nem egy vákuumban történnek: Létezik múlt és jövő is. Emellett az is kezd realizálódni benne, hogy mások az övétől teljesen eltérő véleményen lehetnek.

Rakd össze ezeket és már nem is olyan furcsa, hogy elkezdte érdekelni a család története. Ami a legjobban tetszik neki: Ő is szerepel benne!

Néhány ötlet, hogyan ismertesd meg gyermekeddel családotok történetét:

  • Készítsetek egy egyszerű családfát, ami látványosan ábrázolja, milyen viszony fűzi össze a családtagokat!

  • Készítsetek idővonalat gyermeked életéről! Mik voltak eddigi élete fő momentumai? Mikor történtek? Milyen nagy történelmi események zajlottak akkoriban? Ennek köszönhetően gyermeked folyamatában látja életét és azt is megtanulja, hogy része a nagyvilágnak.  • A nagyszülők meséljék el a család történetét, és vegyétek azt fel! Készítsetek egy kérdéslistát és utána tegyétek fel a kérdéseket: Hol születtél? Mi volt a kedvenc játékod? Milyen volt az esküvőd? (Ez az emlék felnőttkorában igazi kinccsé válhat majd gyermeked számára.)

  • Nézzétek végig a babakori albumait – és a testvéreiét is! Vagy nyálazzátok át születése emlékeit: fényképeket, vagy a gratuláló e-maileket, az első ruháit, a kórházi karkötőjét stb.

  • Menjetek el oda, ahol felnőttél és mesélj neki a gyermekkorodról!
Képek forrása: flickr.com
Cimkék: család
Hozzászólások
1db hozzászólás
cache