Milyen idős a gyermeked?
[ Terhesség kezdete - 41 hetes terhes ]
2011-01-05
3 komment

Kismama-típusok

Vannak, akik inkább az egészségre fókuszálnak, vannak, akik a gyerekszoba dekorálására, és olyanok is akadnak, akikből csak úgy árad terhességük minden egyes mozzanatának históriája. Vajon mi milyen típusú kismamák vagyunk? Ráismerünk valakire a terhestanácsadásról a következőkben felsorolt kismama-típusok közül? Megeshet, de az is lehet, hogy csak halványan illik a leírás bárkire is az ismerőseink közül. Mint minden kategorizálásnál, itt is igaz, hogy sarkosítva adják meg a fő jellemvonásokat, csak nagyon kevesek esnek bele 100%-ban egy-egy típusba, a legtöbbeknél inkább egyensúly, a kategóriák keveredése figyelhető meg.

Tökéletes mami

Többségünk erős ellenérzéseket táplál az irányába, hiszen mellette setesutának érezzük magunkat. Mi nem vagyunk mindig olyan tiptopok, mint ő, lakásunk az övéhez képest bacitanya (pedig mi is minden nap felmosunk), és ha vele beszélgetünk, inkább meg se szólalunk, hiszen mi nem fújjuk oda-vissza az összes létező terhességről, szülésről, gyermeknevelésről szóló könyvet, nemhogy az utolsó betűig be is tartsuk a bennük leírtakat.

Közvetlen mami

Öt perce se ismered, és máris tudod, hogyan esett teherbe, milyen nőgyógyászati leletekkel büszkélkedik, és milyen a szexuális élete most, hogy babát vár. Kicsit kellemetlen érzés, hiszen mi közöd van neked mindehhez? De ha őt nem zavarja…

High-tech mami

Háttérképként a szíve alatt növekvő magzat ultrahang képe tekint rád vissza a monitorjáról, természetesen a telóján is ez van beállítva, és lelkesen tervezi csemetéje világrajövetelének képi rögzítését. Természetesen több közösségi oldalnak is regisztrált tagja, chatel, blogol, mindenkit képben tart áldott állapota legfrissebb fejleményeiről. Garantáltan MMS üziben közli majd, hogy megszületett a baba, és záros határidőn belül a neten is fenn lesznek az első képek a bébiről.

Fészekrakó mami

Abban a pillanatban nekikezdett a gyerekszoba kialakításának, ahogy a terhességi teszten megjelent a két csík. Alig egy hónappal a szülés előtt még mindig javában benne van a munkálatokban. …és egészen az első fájások megérkezéséig abba se fogja hagyni, bár lehet, még ekkor is elvégez egy-két aprócska simítást, hiszen a babának tökéletes otthonba kell érkezni.

Cimkék: terhesség
Hozzászólások
3db hozzászólás
cache