Milyen idős a gyermeked?
[ 15 hónap - 5 éves ]
2010-04-19
0 komment

Könnyed tipegő mókák

Esik az eső, várjuk a mosógépszerelőt, a szomszéd kisfiú beteg, nem tudunk átmenni játszani hozzá. A nap pedig még olyan hosszú, és a tévébámulásnál tartalmasabb dologgal szeretnénk eltölteni úgy, hogy mindenki jól érezze magát, és talán még egy kis főzőcske, takarítás is beleférjen.

Nézzük csak, mik a lehetőségeink!

A fürdőszobában:

-         Engedj fürdővizet gyermekednek, és dobj bele egy rakás szivacsot. Kérd meg, hogy segítsen megtisztítani a kádat. Míg ő ezzel foglalatoskodik, addig te kisuvickolhatod a mosdókagylót, vagy csak szusszanhatsz egyet a kád szélén.

-         Nem is gondolnánk, milyen muris tud lenni a virágok locsolására használt spriccelős flakon! Adjuk csak gyermekünk kezébe, mutassuk meg neki, hogy működik, és meglátjuk, milyen vicces egy tárgy ez! Ha pedig a fürdőszoba csempére spriccelünk, akkor játék közben az meg is takarítható.

-         Mire jó apa borotvahabja? Ki lehet fújni a kádba, adhatunk hozzá ételszínezőt és el lehet mázgálni! Ráadásul ezt a festéket sokkal könnyebb lemosni, mint az igazit!

A konyhában:

-         Egy 3 éves gyermeknek már nyugodtan adhatunk egy tál rizst(,) vagy szárazbabot, hogy poharakkal, kanalakkal öntögesse, csűrölje. Biztos jól le fogja kötni a játék, de ne hagyjuk magára, ügyeljünk rá, nehogy leszippantsa a szemeket.

-         A zöldségek megmosása az ebédhez, vacsihoz fontos feladat, csináljuk közösen gyermekünkkel!

A szobánkban

-         A lurkók imádni fogják, ha kifésülhetik a mami haját, aki közben mondjuk megnézheti az e-mailjeit.

-         Alkalomadtán a sminkkészlet egyes darabjait is be lehet fogni egy arckifestős játék erejéig.

-         Doktorosdi. Még játékkészlet se feltétlenül kell hozzá. Egy lepedő a köpeny, egy pohár a sztetoszkóp, és kezdődhet is a vizsgálat!

A nappaliban

-         Bevásárlósdi. Bizonyára mindenkinek van otthon hirdetőújsággal érkezett kupon, minta bankkártya. Induljunk hát bevásárló körútra a nappaliban. Mennyibe kerül ez a könyv? És ez a díszszobrocska?

-         Célbadobás. Teríts le egy kisebb plédet a fotel vagy az ülő elé, és add kicsid kezébe a plüssállatait. El tudja találni a plédet? Ne lepődj meg, ha a végén vidáman ugrál majd a plüss figurákon.

-         Megtöltöm, kiöntöm. A tipegőket megbabonázzák a megtöltöm-kiöntöm tevékenységek. Vedd elő a rongyoszsákot a szekrény mélyéről, és hagyd, hogy kiürítse az anyagdarabkákat belőle, majd újra belegyömöszölje őket. Végre nem az uncsi építőkockás dobozával csinálhatja ezt a remek játékot!

Képek forrása: flickr.com

Cimkék: játékok, szabadidő
Hozzászólások
0db hozzászólás
cache