Milyen idős a gyermeked?
2012-07-23
0 komment

Ma már nem igaz, hogy az ellentétek vonzzák egymást? (x)

Kínában hihetetlen ötlettel áll elő egyre több páciens: a plasztikai sebészek legnagyobb megdöbbenésére egyre több olyan pár fordul hozzájuk, akik még inkább hasonlítani szeretnének egymásra. Nem csupán személyiségükben, küllemükben is szeretnének minél több egyezőséget mutatni szerelmükkel.


Az ellentétek nem mindig vonzzák egymást. Az elmúlt években számos kutatási eredmény állította: azt találjuk igazán vonzónak, akiknek az arca kissé hasonlít a sajátunkhoz. Az érthető, hogy ha hasonló az érdeklődési körünk, személyiségünk, neveltetésünk, könnyebben megértjük magunkat a másikkal. De igaz lenne ez az arcvonások hasonlóságára is?

Egy kutatás szerint, melyet 60 nőn végeztek el, sokkal inkább vonzódunk azokhoz, akik külsőleg is hasonlítanak ránk. A kísérlet során olyan férfiak fotóit is megmutatták a megkérdezetteknek, melyeket olyan irányban manipuláltak, hogy hasonlítsanak a felmérésben résztvevő hölgyekre. Az eredményt a kutatók azzal magyarázták, hogy az arcvonások hasonlósága azt sugallja nekik: „olyan, mint én, bízhatok benne”.

Az ilyesfajta tudat alatti választás még érthető. De mi a helyzet azzal, hogy Kínában egyre többen fordulnak azzal plasztikai sebészükhöz, hogy szeretnének hasonlítani szerelmükre?! Eddig is akadtak bőven, akik irigyelték kedvenc sztárjuk orrát, állát, száját, egyéb testrészeit, most viszont úgy tűnik, akad, aki a párjának vonásait szeretné megpillantani, amikor tükörbe néz.

Véleményünk szerint egy felelős plasztikai sebész az ilyesfajta kéréseket indokolatlannak, a beavatkozással kapcsolatos elvárásokat irreálisnak, a végeredményt pedig egészségtelennek tartja. Egyrészt egy plasztikai műtétnek egyéni, önálló döntésnek kell lennie, másrészt a páciens arcának felépítése és bizonyos anatómiai sajátosságai korlátozzák a kívánt végeredmény elérését.

És mégis mi történik akkor, amikor egy ilyen pár úgy dönt, hogy véget vet a kapcsolatnak? Hiszen egy ilyen plasztikai beavatkozás elvégzése sem biztosít életre szóló elkötelezettséget…

(Forrás: Kiskegyed.hu, California Surgical Institute)
Cimkék: életmód
Hozzászólások
0db hozzászólás
cache