Milyen idős a gyermeked?
2011-06-30
1 komment

Megbocsátok a fiam gyilkosának!

Te kérnéd, hogy a bíróság enyhe ítéletet hozzon annak az ügyében, aki elveszi szeretteid egyikének az életét? Ian Noble édesanyja ezt tette.

 Ian a menyasszonyával

A 26 éves Ian előtt fényes jövő állt, kiváló tanulmányi eredményekkel büszkélkedhetett az orvosin, melyeket már gyakornokként is kamatoztathatott, emellett felemelte a szavát a politikai visszásságok ellen is. Szabadidejében sportolt, és szintén orvos menyasszonya várta esténként haza.

Azonban nyolc hónappal ezelőtt Ian élete hirtelen tragikus véget ért. Munka után robogójával éppen a fodrászhoz tartott, mikor egy figyelmetlen sofőr elgázolta – a fiatalember 2,5 méter magasra repült az ütközés következtében, sisakja leesett a fejéről, azonnal meghalt.

 A család nem akar bosszút állni

A balesetet okozó férfi, Everton Wright (32) gondatlanságból elkövetett emberölés vétke miatt akár öt év szabadságvesztést is kaphatott volna, de végül 150 óra közösségi munkára és 500 font perköltségtérítésre ítélték. Nem tudni, hogy a maximálisan kiszabhatónál jóval enyhébb ítéletben közrejátszott-e az, hogy Noble édesanyja, édesapja és öccse levelet írtak a bírónak, melyben kifejtették, hogy szerintük nem kellene lecsukni a férfit.

„Ez minden anya rémálma. Borzalmas volt.” – emlékszik vissza Ian édesanyja, Joan arra a pillanatra, mikor megtudta, mi történt a fiával. Mégis mi késztette rá, hogy a családjával együtt ne a legszigorúbb ítéletet kérje fia gyilkosának?

 Everton Wright

Elmondása szerint sok minden. Nem előre kitervelt gyilkosságról volt szó, hanem egy figyelmetlenség okozta hibáról, tulajdonképpen balesetről. Az ifjú orvost nem lehet visszahozni az élők sorába, bárhogy is acsarkodnának. Emellett tudja, hogy a gázoló sofőrnek súlyos teherrel kell leélnie az életét, bár a fájdalma nem hasonlítható a gyászoló családéhoz.

A Noble família a szokatlan, megbocsátást kérő levél mellett egy alapítványt is létrehozott, mellyel a kiemelkedő tehetségű orvostanhallgatókat szeretnék támogatni. Mint mondják, Ian is így tett volna, és remélik, hogy a halálát okozó férfi, aki egyébként elismerte a bűnösségét, a megbánás mellett a jövőben sokat tesz majd a köz javáért.

Cimkék: család
Hozzászólások
1db hozzászólás
cache