Milyen idős a gyermeked?
[ Terhesség kezdete - 24 éves ]
2012-07-23
0 komment

Mellrák diagnosztika hőérzékelővel (x)

A mellrák korai felismerését elősegítő, folyékony kristályos hőérzékelő módszert fejlesztettek ki Lengyelországban. Az eljárás beavatkozás-mentes, és az ultrahangos és a mammográfiás szűrővizsgálatok kiegészítésére szolgál.

 
Az új fejlesztés előnye, hogy egyáltalán nem ártalmas, mellékhatása nincs, és a röntgenvizsgálatokkal szemben korlátlan mennyiségben megismételhető, ezt klinikai tesztek is bizonyították.

A berendezés által nyújtotta vizsgálat lehetőségét a kutatók azoknak a fiatal nőknek javasolják, akik eddig nem vettek részt rendszeres időközönként a szűrővizsgálatokon. Ezen kívül különösen ajánlják azoknak is, akik a genetikailag veszélyeztetett csoportba tartoznak, vagy akiknél nem javasolt a röntgensugaras vizsgálat elvégzése.

A készülék mobil, kisméretű, és egy olyan folyékony, kristályos réteget építettek bele, mely kiszűri a szerven belüli elváltozásokat, és még azelőtt teszi lehetővé azok ábrázolását, mielőtt kifejlődött volna a tumor. A berendezést két, cserélhető, passzív hőérzékelő képernyővel látták el, ezek segítségével szűrik ki a jó- és rosszindulatú képződményeket.

A klinikai vizsgálatokat EU-s támogatás segítségével tudták elvégezni. Ennek keretében 1000 önálló ellenőrzésre került sor, így bebizonyosodott, hogy a hőábrázoló technológiával kimutatott outputok megegyeznek a mammográfiai szűrővizsgálat eredményeivel.

Mi nagyon örülünk az ilyen és hasonló ígéretes fejlesztéseknek, és kíváncsian várjuk, hogyan alakul a találmány sorsa. Hiszen ahhoz, hogy egy új készülék piacra bevezethető és hatóságilag is elfogadottá váljon, rengeteg további teszten és ellenőrzésen kell átesnie, így bizonyítva létjogosultságát.

(Forrás: Semmelweisfigyelo.hu)
Cimkék: életmód
Hozzászólások
0db hozzászólás
cache