Milyen idős a gyermeked?
[ Terhesség kezdete - 18 éves ]
2010-11-28
0 komment

Mesés huzatfogó

Itt az ideje, hogy elkészítsük ezt a szobát és szívet melengető ablakpárnát!

HOZZÁVALÓK

Csomagolópapír
Textil
Kisebb-nagyobb plüssfigurák
Szivacs
Tű, cérna, olló

ELKÉSZÍTÉSE

Mérjük le az ablakot vagy ajtót, ahová a huzatfogót szánjuk. Számoljuk ki, hogy pontosan mennyi textilre lesz szükség. Csak ezután induljunk anyagbeszerző körútra, de még egyszerűbb, ha körülnézünk a házunk táján, hogy mit tudunk felhasználni a meglévő kincseinkből.

Rajzoljunk szabásmintát a huzatfogóhoz! Mérjük le az ablak vagy ajtó szélességét, vegyünk méretet a szivacspárnáról. Csomagolópapírra készítsünk pontos rajzot. Ez ugyan eltart egy ideig, de – különösen, ha még nem vagyunk profik – sok kellemetlenségtől kímél meg minket.


Varrjuk meg az alapot, majd húzzuk bele a szivacsot. Mi szögletes szivaccsal dolgoztunk, de ajánljuk a szivacstörmeléket, vatelint vagy egyszerűen csak régi pulóvereket is tömőanyag gyanánt.

Ezután néhány apró öltéssel rögzítsük a plüssállatokat. Használhatunk kisebb-nagyobb figurákat is, de mindenképpen találjunk ki valami egyszerű „mesét” a huzatfogóhoz a gyerekek nagy örömére. (A mi történetünk: a jégmezőn lakó jegesmedvékhez vendégségbe érkezik a farkas.)

TIPP

Témaötletek: dimbes-dombos mező erdei állatokkal, tanyasi udvar kerítéssel, állatkerti jelenet. Használjuk a fantáziánkat és variáljuk bátran a meglévő plüssöket!

Ünnepi huzatfogó ablakpárnát készíthetünk a karácsony.hu útmutatása alapján!

- Augusztin Márta -

Cimkék: szabadidő
Hozzászólások
0db hozzászólás
cache