Milyen idős a gyermeked?
[ 1 éves - 18 éves ]
2011-05-23
0 komment

Mondj búcsút a kalóriáknak!

Elfoglalt anyuka vagy, esetleg szorgalmas diák? Beszorítjuk napirendedbe az edzést! Már 30 perc intenzív torna is csodákat tesz, ha rendszeresen űzöd.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, a futás, a jogging és az intenzív séta az az edzésforma, mely mindenki számára hatékony! Ráadásul ingyen van. További előnye, hogy nem vagy időhöz kötve, bármikor útnak eredhetsz, hajnalban vagy késő este, amikor épp van egy szabad fél órád. Mi több, nem kell kínosan ügyelned a tökéletes aerobiknadrág beszerzésére, hogy nehogy kilógj a sorból a csoportos edzés során.

 

A maximális kalóriaégetés érdekében koncentrálj futás vagy gyaloglás közben a testtartásra! A futás és gyaloglás tökéletes kardioedzés, ha jól csinálod, ezekkel vonhatod be a legtöbb izmot a mozgásba, s ezzel arányosan, égetheted el a legtöbb kalóriát. Fontos szabály: Ne nézz lefelé, ne bámuld a járdát! Állj egyenesen, kihúzott derékkal és az állad felfelé mutasson. Hajlítsd be a könyököd, s kissé emeld fel kezeidet, hogy az öklöd egy kis íven mozogjon. Emeld meg a lábfejed minden egyes lépésnél, mintha meg akarnád mutatni a talpad egy mögötted lévő járókelőnek. S ami talán a leglényegesebb, ha kardioedzésről van szó: légy hidratált, igyál elegendő mennyiségű vizet, hogy ki ne száradj!

Megosztunk veletek egy rövid heti edzéstervet, reméljük, hasznotokra válik! Még csak nem is kell minden nap mozogni. Megnyugtató, ugye? Az edzés egyaránt végezhető kint a szabadban, ill. benti futópadon is!

Hétfő

- Melegíts be 5 percig, sétával.

- Növeld az intenzitást 1 percen át, majd közepes erőbedobással fuss szintén 1 percig. Ezt a sorozatot ismételd meg 5-ször.

- Fejezd be az edzést 15 perc közepesen intenzív futással, folyamatosan csökkentve az intenzitást.

Szerda

- Bemelegítés: 5 perc, alacsony intenzitással.

- 10 perc közepes intenzitású futás.

- 1-2 percig próbálj hegymenetre kapcsolni, majd ugyanannyi ideig mozogj ismét sík talajon (közepes erősségű fokozat a futópadon).  Ismételd meg egyszer a mozgássorozatot.

- A félórás edzés maradék néhány percében fuss normál tempóban.

Péntek

- Melegíts be 5 percig lassú tempóban.

- Növeld az erősséget közepesre 5 percen át.

- Fuss még intenzívebben 5 percig.

- Könnyedebb kocogással, vagy ha van erőd, 15 percnyi közepes intenzitású futással zárd le az edzést.

Vasárnap

- Sétálj vagy fuss fél óráig olyan intenzitással, amilyenhez kedved van! Tiéd a választás a hét utolsó napján! A bemelegítésről ezúttal se feledkezz meg!

Egészségedre!

HM

Cimkék: életmód
Hozzászólások
0db hozzászólás
cache