Milyen idős a gyermeked?
[ Terhesség kezdete - 18 éves ]
2011-03-07
1 komment

Nárcisz és tulipán

Készítsünk tavaszi virágokat egyszerű kézműves technikák alkalmazásával!

HOZZÁVALÓK

Ceruza, toll
Piros, sárga, fehér, zöld dekorgumi
Hurkapálcika
Zöld szalag
Tapétavágó kés, olló
Tű, cérna
Folyékony ragasztó

ELKÉSZÍTÉSE

Nyomtassuk ki a sablont, és óvatosan vágjuk körbe a formákat. Másoljuk át a megfelelő színű dekorgumira és vágjuk ki (1-9 - a számok jelentését lásd a sablonon).

Tekerjük be a hurkapálcikát (ajánlott az erősebb, vastagabb változatot használni) a zöld szalaggal, majd a szalag végeit ragasszuk le úgy, hogy az egyik felén egy néhány cm hosszú rész szabadon maradjon (ez segít majd a virágfejek rögzítésében).

Varrjuk össze a nárcisz belsejét (2), illesszük bele a bibét (3), majd az egész közepét húzzuk a sziromlevelek közé. Ezután ragasszunk hozzá egy kis darab (4) dekorgumit, hogy könnyebb legyen a szárhoz rögzíteni.

Illesszük össze a tulipán sziromleveleit (5, 6) is, majd a virágfejeket ragasszuk a szárakhoz. A hosszú részt (6a) a hurkapálcikához ragasztjuk, majd szorosan körbetekerjük a zöld szalaggal és ragasztjuk. Tűvel, cérnával, illetve gyöngyfűző dróttal megerősíthetjük a ragasztást.

A leveleket szintén drót, cérna, szalag és ragasztó segítségével rögzítsük a szárakhoz, vagy csak tegyük be a vázába a virágok mellé, mint az igazival tennénk.

Kísérletezzünk a különböző színű tulipánokkal, illetve fehér közepű nárcisszal. Készítsünk több virágot, hogy egymás mellett jól mutassanak a szobában, és ajándékozzunk belőle ismerőseinknek is.

TIPP

A dekorgumit helyettesíthetjük pirosra, sárgára, zöldre festett kartonpapírral. A vizes alapú festéket ajánlatos lelakkozni, hogy ne fogjon, illetve ne kopjon meg idő előtt.

- Augusztin Márta -

Cikkhez kapcsolódó fájlok:

Cimkék: szabadidő
Hozzászólások
1db hozzászólás
cache