Milyen idős a gyermeked?
Magazinok > Terhesség >
[ Terhesség kezdete - 41 hetes terhes ]
2009-08-04
1 komment

Nyaralás terhesen 1. rész

A várandós nők gyakran félnek a nyaralástól. Nem csoda, hisz testük a terhesség alatt nagy változásokon megy keresztül. Természetes, hogy nem szeretnél kockáztatni, de ne gondold, hogy nem utazhatsz el sehová, csak mert gyermeket vársz. Nem beteg vagy, csak várandós. Engedd, hogy megmutassuk, mikor és hová menj, milyen óvintézkedéseket tegyél, vagyis mindent, ami a kellemes, feledhetetlen, jól megérdemelt pihenésedhez szükséges. 

Mikor?

Melyik a legjobb időpont, ha külföldre szeretnél menni pihenni?

Az első trimeszter a vetélés esélye miatt kockázatos. Ilyenkor még gyengének érzed magad, gyakori hányingerektől szenvedsz, ami nem tenné túl ideálissá a nyaralásotokat. A terhesség egy csodálatos kaland, de egyben a mély testi és lelki változások időszaka is, és eltart egy ideig, míg ehhez alkalmazkodni tudsz.

Mégse várjatok a harmadik trimeszterig, addigra ugyanis erőt vesz rajtad a fáradtság, kevesebb energiád lesz, a nagy pocakod pedig egyre nagyobbra és nagyobbra nő. Ráadásul a 7. hónap után már nem tanácsos utazni, főként azért, mert fennáll a koraszülés veszélye. A nyaralásra tehát a második trimeszter a legmegfelelőbb.

Hová?
Úticél


Néhány kulcsszó, amit mindenképp tarts szem előtt: kényelem, pihenés, biztonság és higiénia... vagyis még ha kalandvágyó típus is vagy, ne tervezz túrázást az Amazonas-esőerdőbe vagy a Szaharába.

Külföld: 4 időzónánál messzebb nem tanácsos utazni. Menj valami olyan helyre, ahol megfelelő a higiénia, és ne feledd, hogy bizonyos védőoltásokat terhesen nem kaphatsz meg.

Tanács:

  • Utazás előtt keresd fel orvosod, hogy ellenőrizhesse az állapotod
  • Viselj bő szabású ruhákat, amik bokánál és csuklónál szűkülnek, és ne járkálj mezítláb
  • Kerüld a szúnyogokat
  • Kerüld a termál- és gyógyvizekben való fürdést, ehelyett zuhanyozz rendszeresen
  • Igyál sok palackozott ásványvizet, és csak alaposan megfőzött élelmiszert fogyassz

A természet előnyei:

Tenger: a víznek több előnye is van a terhes nők számára. Az egyetlen, amire figyelned kell, hogy kerüld a hideg és a mély vizet, ezek összehúzódásokat okozhatnak. Vigyázz a durva hullámokkal is, mert azok a placenta leválásához vezetnek. A szörfözés, a vitorlázás, a vízisí és a könnyű búvárkodás természetesen kizárt.

Hegyek: Hozd ki a legtöbbet a napfény és friss levegő adta lehetőségekből, sétálj, jógázz. Ne mássz túl magasra: 2000 méter feletti magasságban a fizikai megterhelés már a baba oxigénellátását veszélyezteti. Magától értetődik, hogy szintén kerülendő a siklóernyős repülés, a raftingolás, a barlangászás és a lovaglás.

Képek forrása: flickr.com

Nyaralás terhesen 2. rész

Cimkék: életmód, terhesség
Hozzászólások
1db hozzászólás
cache