Milyen idős a gyermeked?
[ Terhesség kezdete - 18 éves ]
2010-06-30
0 komment

Nyári kötelező: napszemüveg

A napszemüveg sokkal több egy divatos kiegészítőnél. Segítségével nem csak a hunyorgást küszöbölhetjük ki, hanem a nap káros sugarainak a szemre gyakorolt roncsoló hatását is.


Ilyenkor nyáron minden trafikban, áruházláncban tömkelegével árulják a napszemüvegeket. Habár az áruk vonzó, hiszen már pár száz forintért is hozzájuk juthatunk, inkább passzoljuk ezt a remek lehetőséget.

Olcsó húsnak ugyanis híg a leve. Ezek az olcsó szemüvegek ugyanis nem szűrik meg az UV sugárzást. Jobb esetben valamennyit szűrnek ugyan, de sajnos gyakran előfordul, hogy csak rájuk van ragasztva a címke. Mondhatni, színezett műanyag lencsét veszünk kerettel. Ezért inkább szaküzletben vásároljunk napszemüveget.

Az optikákban kapható darabok már valódi UV védelemmel vannak ellátva. Minél nagyobb védelemmel rendelkezőt veszünk, annál jobban védjük a szemeinket. Az igazán minőségi lencsék az UV sugárzás 99%-át is képesek megszűrni, a látható fénynek pedig a 75-90%-át.


Amennyiben gyermekünk számára vásárolunk szemüveget, ügyeljünk rá, hogy a lencsék mindenképpen karcolásállóak legyenek, illetve a kerettel együtt nehezen törő anyagból készüljenek. Ha pedig eltörnek (például focizás közben arcon találja a labda), akkor ne szilánkosra.

Végül, de nem utolsó sorban, nem elég megvenni a legprímább napszemcsit, viselni is kell – a család apraja-nagyjának egyaránt!

Képek forrása: flickr.com

Cimkék: egészség
Hozzászólások
0db hozzászólás
cache