Milyen idős a gyermeked?
[ Terhesség kezdete - 18 éves ]
2010-05-22
2 komment

Papírsárkány

Szépen süt a nap, kellemes az idő. Készítsünk gyorsan egy papírsárkányt, és irány a rét, irány a domboldal!


HOZZÁVALÓK

Vastag hurkapálcika
Csiszolóvászon
Vékony, erős papír
Ragasztószalag, folyékony ragasztó
Zsinór
Szalagok, papírcsíkok
Festék, ecset
Olló, tapétavágó kés
Gyöngyök

ELKÉSZÍTÉSE

Válasszunk két hibátlan hurkapálcikát. Csiszoljuk le a teljes felületüket szálkamentesre. Az egyiket vágjuk rövidebbre úgy, hogy a hossza kb. a másik pálcika kétharmada legyen (pl. ha az egyik 60cm hosszú, akkor a másik 40cm). Fektessük keresztbe egymáson a két pálcát. A találkozási pontnál lecsiszolhatunk mindkettőből egy keveset. Ragasszuk össze folyékony ragasztóval, majd száradás után erősítsük meg ragasztószalaggal is. A pálcikák végét metsszük be 3mm mélyen. Ezután feszítsük ki a zsinórt a sárkány szélein.


Erősítsük fel a díszítő zsinórokat is a keretre (pl. a pálcikák végére), valamint kössünk a hosszabb pálcikára egy másik zsinórt, ami kicsit hosszabb legyen ennél a tengelynél. Kötözzük nagyon erősen a pálcika két végére. Ez a zsinór biztosítja majd a sárkány mozgását a szélben.

Ezután fektessük a sárkányt a papírra (erős, vékony papírt válasszunk: pl. színes pauszt, batikolt papírt). Rajzoljuk körbe, majd 2cm ráhagyással vágjuk ki. Ragasszuk fel ráhajtással.

A sárkány arcát kedvünk szerint alakíthatjuk, ugyanígy a díszítő zsinórokra is tetszőlegesen köthetünk könnyű textil szalagokat vagy krepp papírcsíkokat.

A röptető zsinór néhány méter hosszú legyen. A végére kössük oda a maradék hurkapálcikát. Ennek segítségével könnyebb lesz fogni és erre mindig feltekerhetjük a zsinórt, ami így nem fog összegubancolódni. A pálcika két végére ragaszthatunk egy-egy gyöngyöt.

TIPP

Vékony, erős zsinórt használjunk, ami könnyű, de nehezen szakad.

Minden ragasztás és csomó nagyon stabil legyen, hogy a szél ne bonthassa szét a sárkányunkat!

- Augusztin Márta -

Cimkék: szabadidő
Hozzászólások
2db hozzászólás
cache