Milyen idős a gyermeked?
[ Terhesség kezdete - 18 éves ]
2011-05-30
0 komment

Pózolj placentával

Azt már észrevettük, hogy az elmúlt pár évben rohamosan megnőtt a közösségi oldalak látogatottsága és egyre többen érzik úgy, hogy életüknek majd minden percét meg kell osztaniuk barátaikkal, ismerőseikkel. Ebből most igen komoly botrány kerekedett az Egyesült Államokbeli Kansasban, ahol a helyi ápolói iskola növendékei lefényképezték magukat egy placentával, majd azt feltették közösségi lapjukra.

A placenta, vagy méhlepény arra szolgál, hogy a babát a terhesség alatt ellássa a megfelelő tápanyagokkal és megteremtse a tökéletes feltételeket a fejlődéséhez. Egy ápoló tanuló számára ezt bizony első kézből is meg kell tapasztalni, hiszen a szakmai gyakorlat keretein belül látniuk kell igazi szerveket, hogy első kézből vizsgálhassák meg őket.

 

Az egyik levezetett szülést követően egy végzős ápolónövendék hölgy ahelyett, hogy a hulladéktárolóba dobta volna a méhlepényt, lefotóztatta magát vele, és kirakta a képet a közösségi oldalaira. Ebből aztán akkora botrány kerekedett, hogy a hölgyet ki is rúgták az iskolából.

Doyle Byrnes, a lány egyik diáktársa viszont perre vitte az ügyet, mondván, hogy a hölgy nem akart senkit bántani, a méhlepény tulajdonosa nem is látszik a képen, és a hölgy is csak azért fényképezte le magát a szervvel, hogy megörökítse azt a csodálatos és egyedi élményt, amit átélt a szülőszobán.

 

A társáért kardoskodó fiatalember annak is hangot adott, hogy tanáruk, Amber Delphia ha konkrétan engedélyt nem is adott az akcióra, de mikor a lány megkérdezte, hogy megörökítheti-e magát a placentával, nem tiltotta meg a dolgot.
Az iskola makacsul tartja magát a kirúgáshoz, így fogalmaztak: „ A hölgy nem tanúsított megfelelő, szakmai hozzáállást, és ezzel a tettel komolyan megzavarta a fegyelmet.”

A per mindenesetre tovább folyik és már-már két ellentétes táborra osztotta az iskolát. Sokan egyetértenek az igazgatóság döntésével, mások viszont úgy érzik, a lánynak joga volt megosztani élete egyik fontos pillanatát a barátaival. Azzal érvelnek, hogy a képek manapság már egyáltalán nem számítanak megrázónak. Arról viszont egyelőre nem esett szó, hogy a méhlepény tulajdonosa vajon beleegyezett-e a dologba.

Cimkék: szülés, terhesség
Hozzászólások
0db hozzászólás
cache