Milyen idős a gyermeked?
[ 1 éves - 18 éves ]
2010-05-24
0 komment

Recept babának, mamának, na meg a családnak – variációk házi fagyira

Ahogy az első napsugár kidugja orrocskáját a felhők mögül, gombamód elkezdenek szaporodni az utcai fagylaltárusok, a cukrászdák polcain pedig megjelennek az ezerszínű és -ízű jeges különlegességek. Ezekbe azonban sohasem tudjuk, hogy mit kevernek bele, hiszen az igazi szilvától valószínűleg sohasem lesz világoskék a fagyink, ugye?

A lelkiismeretes anyukák, nagymamák (és főleg, akiknek van egy csepp szabadideje), maguk készítik el ezeket a frissítő, hideg gombócokat. Mi adunk hozzá néhány tippet, hogy miként lehet leggyorsabban, legegyszerűbben kivitelezni a fagyi recepteket, és ami lényeg: fagyigép nélkül!

Csokifagyi

Hozzávalók:

10 dkg cukor
2 tojás
3 dl tej
10 dkg csokoládé
3 dl tejszín

A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a cukrot és a tejet, majd az egészet folytonos kevergetés mellett, lassú tűznél összefőzzük. A csokoládét (ami persze lehet fehér csoki is), vízgőz felett felolvasztjuk, majd óvatosan a tojásos krémhez keverjük. Ha kihűlt a keverék, akkor tedd be a fagyasztóba.

A tejszínt verd fel kemény habbá. A csokikrém ez idő alatt már valószínűleg egy kicsit megdermedt. A fagyasztóból kivéve keverd át egy kicsit, majd adagold hozzá a tejszínhabot és keverd el benne, aztán ismét tedd vissza a fagyóba, amíg el ne éri a fagyi állagot.

Természetesen az íz a felhasznált csoki függvénye is, tehát ha nem ragaszkodsz a tejcsokihoz, akkor kipróbálhatod fehér változatban, epres-csoki ízesítéssel is, de reszelhetsz bele narancshéjat, citromhéjat, megbolondíthatod egy kis fahéjjal.


Gyümölcs fagyi

Hozzávalók:

25 dkg gyümölcs
2-3 evőkanál méz
3 dl natúr joghurt

A hozzávalókat turmixold össze, majd rakd a fagyasztóba addig, míg megdermed. Ha kicsit meg szeretnéd bolondítani, akkor reszelhetsz bele csokit, rakhatsz bele apróra vágott gyümölcsdarabokat, de akár darált diót, mogyorót, mazsolát is.


A fenti, könnyen elkészíthető fagyireceptek biztos ízleni fognak nem csak a kislurkóknak, de a család többi tagjának is, mi pedig nyugodt szívvel tehetjük le az asztalra, hiszen sem mesterséges hozzávalókat, sem felesleges adalékanyagokat és állagjavítókat nem használtuk, továbbá a frissességük is garantált! Megéri kipróbálni!

-BB-

Képek forrása: flickr.com

Cimkék: receptek
Hozzászólások
0db hozzászólás
cache