Milyen idős a gyermeked?
[ 3 éves - 13 éves ]
2011-02-19
0 komment

Rendezzünk családi mozizást!

Gyerkőcöknek, szülőknek egyaránt fontos az együtt töltött idő. Ennek nem mindig kell aktívnak lennie, néha jólesik egy kis lazulás is a DVD előtt. Mit nézzünk? Íme néhány ötlet:

A Szépség és a Szörnyeteg

Tekintsünk el az éneklő berendezési tárgyaktól, és meglátjuk, hogy A Szépség és a Szörnyetegben ott rejlik a zordon külső is takarhat érző szívet üzenete. Azaz, ne ítéljünk az első benyomás alapján, előbb ismerjük meg az embereket, mielőtt véleményt alkotnánk róluk.

Babe

Egy kismalac, aki követi az álmait, nevezetesen azt, hogy ő bizony terelőkutya lesz. Hiába mondja neki mindenki, hogy ez képtelenség, nem adja fel és eléri a céljait. A történet mondanivalója egyértelmű: képes vagy valóra váltani az álmaidat.

Csibefutam

Egy rakás lökött tyúk és egy őrült kakas, akik az egységben az erő elvét alkalmazva szöknek meg a gonosz gazda és a biztos csibefasírttá válás elől. Nagyszerű szórakozás, és kiváló tanmese a csapatmunka előnyeiről.

E.T. – a földönkívüli

A kicsik megszeppenhetnek a ráncos űrlénytől, ám a kicsit idősebbek imádni fogják – még annak ellenére is, hogy a film 1982-es, bizonyos szempontból megporosodott. Az üzenete azonban örök érvényű – akkor is lehetünk barátok, ha fényévek választanak el minket egymástól, azaz nagyon különbözőek vagyunk.

Némó nyomában

Szórakoztató, bájos történet a bátorságról, a család fontosságáról és a barátságról. Aki egyszer megnézi, örökre szerelembe esik a bohóchalakkal.

Shrek

Kicsik és nagyok kedvence. A jámbor ogrét, Shreket a mesék jól ismert alakjai veszik körül a gyerekek nagy örömére, na meg a Szamár hihetetlen dumájával, amitől a szülők nevetik könnyesre a szemüket. A sztori lényege: nem szégyen, ha más vagy, mint a többiek.

Az oroszlánkirály

Az oroszlánkirályban találkozhatunk árulással, veszteséggel, szégyennel, csalódással, barátsággal, bátorsággal és a család értékével – mindez nagyszerű zenével és sok-sok vicces beszólással megfejelve.

Óz, a csodák csodája

Örökzöld klasszikus. Dorothy és útitársai, az Oroszlán, a Madárijesztő és a Bádogember a sárgaköves utat követve sokat tanulnak a barátságról, a könyörületről, a bátorságról és az elfogadásról. És persze arról, hogy egy pár jó cipő bárhova elvihet!

Cimkék: szabadidő
Hozzászólások
0db hozzászólás
cache