Milyen idős a gyermeked?
[ Terhesség kezdete - 18 éves ]
2010-09-07
2 komment

Spórolj időt a konyhában!

Ugye mindenki számára ismerős a reggeli rohanás, amikor félálomban botladozunk át egymáson, közben megpróbáljuk összeszedni, milyen teendőink vannak aznap, és valahogy a lurkókat is rá kellene venni, hogy öltözzenek már gyorsabban?

Szervező cetlik

Sok családnál a hűtő amolyan határidőnapló-féleségként is funkcionál. Sárga, rózsaszín, kék, zöld "post it" cetlik hirdetik rajta, melyik nap kell beugrani friss húsért a henteshez, mikor kell fociedzésre vinni kisfiunkat, melyik nap várható értekezlet a munkahelyen. Mindez találomra felragasztva a frigó ajtajára. Jó tíz perc, mire ki tudod bogozni a legközelebbi aktualitást. Ám ha a cetlik a teendők időrendjében kerülnek fel a jégszekrényre, máris könnyebb dolgod van, elég egy pillantást vetni rájuk, és máris tudod, hogy a nap folyamán mit kell feltétlenül megcsinálni, elintézni.

Ki mosogasson?

Ki ágyazzon be, ki adjon enni a kutyának, ki vigye ki a szemetet… Valahogy sose akad önként jelentkező… Írd fel a teendőket egy-egy cetlire és tedd bele egy díszesebb tálba, fémdobozba. Reggelente húzzátok ki, ki melyik teendőt végzi aznap. Így nincs vita, nincs csendben eloldalgás, a nemszeretem feladatok átpasszolása – csak gyors döntés.

Reggeli, kisebb kosszal

A zsemle morzsál, a méz lefolyik a tányérra, a teáscsésze nyomot hagy az asztalon. Délután, a munkából hazaérve is elmosogathatod a tányérokat, letörölheted az asztalt. Persze ekkorra már a méz odakövesedik a tányérra és a hangyák is megjelennek a morzsákért… Tudom, de késésben voltunk – sütöd le a szemed. Tányér helyett használjatok vastag szalvétát vagy kéztörlő kendőt reggelinél. Ha befejeztétek az evést, csak ügyesen össze kell hajtani és kidobni a kukába. Ugye milyen egyszerű?

Reggeli bónusz

Néha egy örökkévalóságnak tűnik, míg gyermekeidre reggel ráimádkozod a ruhát? Vajon gyorsabban magukra kapnák, ha az öltözködéssel elsőnek végző választhatná ki az általad ajánlott lehetőségek közül, mit reggelizzen aznap a család? Egy próbát megér!

Fogmosás

Reggeli, aztán nyomás fogat mosni! Gyermeked kelletlenül vonszolja magát a fürdőszoba felé, miközben te már az órát lesed, hogy lassan ideje lenne indulni. Legyen egy reggeli fogmosókészlete a konyhában is! Így biztosabb, hogy nem felejtkeztek el a reggeli fogmosásról, és a gyermek is lelkesebb lesz, hiszen mennyivel izgalmasabb a mosogatóba köpni a fogkrémes levet, mint a mosdókagylóba!

Képek forrása: flickr.com

Cimkék: életmód
Hozzászólások
2db hozzászólás
cache