Milyen idős a gyermeked?
[ Terhesség kezdete - 24 éves ]
2012-11-09
0 komment

Trendi kiegészítők

-          mert igenis számítanak a részletek!

Minden hölgy nagyon jól tudja: Az utolsó simítások a kiegészítőkről szólnak, hiszen egy kellő gondossággal megválasztott fülbevaló, öv vagy táska még a legátlagosabb öltözetet is képes izgalmasan stílusossá varázsolni.

 

Míg ha a megjelenésünkről van szó, nem sajnáljuk az időt és az energiát a megfelelő kiegészítők felkutatásától és kiválasztásától, addig az élet egyéb területein eszünkbe se jut, hogy hasonló lehetőségek után kutassunk. Holott léteznek. Például a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításnál is, kiegészítő biztosításként. Méghozzá egyre többféle, mondhatni, divatba jöttek.

Tény, hogy ebben az esetben egy évre kell gondolkodni, de fogjuk fel úgy, mintha egy szép nyakláncot keresnénk, melyet minden szezonban viselhetünk.

Miben is gondolkodhatunk?

Egyre szélesebb a paletta, íme néhány lehetőség:

Parkolási biztosítás: ha nagyvárosban élünk, sűrűn hagyjuk az autónkat zsúfolt parkolóban, például a munkahelyünk előtt vagy a bevásárlóközpontoknál, akkor könnyen megeshet, hogy meghúzzák a karosszériát, belénk tolatnak, vagy ne adj’ isten feltörik a zárat. Ilyen esetekben jól jön az extra biztosítás.

Viharbiztosítás: mostanában mintha megvadult volna a természet, mindegy hogy városon vagy vidéken élünk, bármikor elkaphat minket egy vihar, jégeső vagy felhőszakadás, jelentős károkat okozva gépjárművünkben. Éjszaka nem áll garázsban az autó? Sűrűn szakad le felénk az ég? Érdemes elgondolkodni a viharbiztosításon…

Bónuszőr biztosítás: a kgfb-t a gépjármű üzembentartójának kell megkötni, de sok esetben más is gyakran beül a volán mögé, például az olyan családokban, ahol többen is vezetnek, de csak egy autó van. Ilyenkor baleset esetén a jármű bonus-malus besorolása akkor is romlik, ha nem az üzembentartó okozta azt. Ha a kötelező mellett bónuszőr biztosítás is van, akkor ez elkerülhető, és így nem fog emelkedni a kötelezőnk díja.

Jól hangzanak, ugye?

Persze felmerül a kérdés: mennyibe is kerülnek? Általánosságban elmondható, hogy éves szinten nullától néhány ezer forintig terjed az ár, típustól és biztosítótól függően. Külön-külön végigböngészni az ajánlatokat hosszas és fárasztó. Szerencsére az interneten már vannak kgfb kalkulátorok, például a Biztositok.hu Alkusz Kft.-é is, mely 15 biztosító ajánlatait tartalmazza számos kiegészítő szolgáltatással. Nekünk csak néhány adatot kell beírni, és máris láthatjuk, mit, hol és mennyiért kaphatunk. Ne feledjük: igenis számítanak a részletek!

Kiszámolom a kötelezőm!»

Cimkék: család
Hozzászólások
0db hozzászólás
cache