Milyen idős a gyermeked?
[ Terhesség kezdete - 18 éves ]
2011-02-01
0 komment

Valentin-napi bögrék - Nyereményjáték

Minden nap használható, ugyanakkor kedves emlék, ráadásul mi készítettük Neki!

HOZZÁVALÓK

Fehér porcelánbögre
Porcelánfesték
Ecsetek
Alkoholos filc
Átlátszó öntapadós fólia
Olló, tapétavágó kés
Puha alátét
Ragasztószalag
Törlőrongy

ELKÉSZÍTÉSE

Kerítsünk fehér vagy világos színű porcelánbögrét. Tervezzük meg, hogy milyen színeket fogunk használni a díszítésre, és csak azokat vásároljuk meg, amire biztosan szükségünk lesz. A boltban feltétlenül érdeklődjünk a festékről vásárlás előtt, mert többféle is forgalomban van (nem mindegy, hogy a kiválasztott festék vizes vagy más oldószeres alapú). Hasznos tanácsokat kaphatunk az eladóktól, amit érdemes figyelembe vennünk.

Nyomtassuk ki a sablont (ezek a sablonok 9 cm magas és 8 cm széles bögréhez készültek, de szabadon szűkíthető vagy bővíthető), majd vékony hegyű alkoholos filccel másoljuk át az egyiket fóliára. Lehetőség szerint tapétavágó késsel vágjuk ki a formát a fóliából. Tegyünk egy puha alátétet (pl. egy falapot) a fólia alá. Dolgozhatunk körömvágó ollóval is. Legyünk nagyon körültekintőek, mert most a külső részekre lesz szükség!

Ragasszuk a bögrére a fóliát. Nagyon gondosan simítsuk, dörzsöljük rá a fóliát a felületre egy tiszta rongy segítségével. Ezután óvatos mozdulatokkal fessük át a mintákat. Vigyázzunk, hogy ne folyjon a festék a fólia alá, mert akkor nem lesz szép a minta körvonala. Miután teljesen megszáradt a festék, fejtsük le a fóliát a bögre felületéről. Száradás után tapétavágó késsel le lehet kaparni a nem kívánt foltokat.

Saját mintánkat, személyes üzenetünket vázoljuk fel a porcelánra alkoholos filccel. Ez könnyen javítható egy kis oldószerrel (pl. sebtisztító alkohollal a gyógyszertárból). Ezután vigyük fel a festéket a vázlatra.

Várjunk a teljes száradásig (változó, hogy melyik festék mennyi idő alatt szárad meg). Ezután második rétegben mintákat festhetünk a fehér festékkel a szívek és betűk felületére. Ezt is hagyjuk megszáradni. Festéktől függ, hogy melyiket hogyan tehetjük tartóssá (mi sütőben égettük ki a festéket).

TIPP

A tervezéshez nyomtassuk ki a sablont 2-3 példányban, és színes ceruzával kísérletezzünk. Hátha megjön a kedvünk egy-két saját készítésű mintához, vagy a megajándékozott nevét, monogramját is bele foglalhatjuk a dekorációba (esetleg az évszámot vagy személyes üzenetet).

Akkor lesz a legkönnyebb dolgunk, ha egyenes falú, henger formájú csészét választunk (mint a fenti képeken). Erre tudjuk a legkönnyebben felragasztani a stencilnek használt fóliát.

Régi, megunt kávés- vagy teáskészleteinket is felújíthatjuk ezzel a technikával.

- Augusztin Márta -

Nyerj Valentin-napi bögrét!

Tetszenek a cikkben szereplő bögrék? Nyerd meg őket! Az alábbi kérdésekre helyesen válaszolók közül egyvalaki 2db bögrével lehet gazdagabb. Most még e-mail írásával se kell bajlódni, elég csak rákattintani a helyes válaszokra! Figyelem: egy regisztrációs címről egyszer lehet játszani. Sorsolás: február 8. 12:00.

1/3Melyik férfinevünk a Valentin magyar megfelelője?
 
2/3Mikor van Valentin-nap?
 
3/3Honnan indult világhódító útjára a Valentin-nap?
 
 
 

Cikkhez kapcsolódó fájlok:

Cimkék: szabadidő
Hozzászólások
0db hozzászólás
cache